Sekce: Knihovna
Rybí polévka
vánočníz knihy Recepty na vánoční cukroví od různých autorů
· rybí hlavy, rybí vnitřnosti
· kořenová zelenina, cibule
· muškátový květ
· sůl, zelená petržel
· rohlík nebo houska
· trocha másla nebo tuku
Rybí hlavy povaříme, vyndáme a vývar přecedíme. V něm povaříme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve vedlejší nádobě obděláme na trošce tuku cibuli a na ni vložíme na kousky pokrájené vnitřnosti (mlíčí a jikry), osolíme a chvíli dusíme. Pak hotové vnitřnosti a kousky rybího masa z uvařených hlav vložíme do připravené polévky a povaříme. Nakonec přidáme trochu muškátového květu a zelenou petržel. Pokud nemáme jikry (které zahušťují polévku), vyrobíme si náhražku: na trošce másla do světle hněda opražíme (za stálého míchání) trochu krupice a nasypeme do polévky. Polévku podáváme s osmahlými kostičkami z bílého pečiva.
O osvědčený recept se podělila MMA
Ostatní kapitoly z této knihy na tomto webu:
- Tyčinky od Zuzky - slané sýrové čedarové skvělé :-)
- Vánočka od babičky Marianny
- Štrůdl - recept
- Jablečný štrůdl s pivem - zvaný ´půl, půl, půl´
- Perníčky (nejen) vánoční
- Skořicový závin - skořičák - zabalená skořice
- Bábovka - rychlý a snadný recept
- Vánoční houbičky a kuličky
- Vanilkové rohlíčky
- Slepované ořechy
- Černý kuba
- Kapr na černo
Autor: MMA
Související texty k tématu:
Vánoce / na webu vira.cz / na webu pastorace.cz / na webu deti.vira.cz
Vánoční recepty
- Vánoční recepty na vánočním rozcestníku
- Udělejte letos méně cukroví, aneb co je o Vánocích ne/podstatné...
- Co s následky nemírnosti v jídle a pití? Konkrétní rady a doporučení
- Vánoční recepty v katalogu tohoto webu