V současné době pandemie a zavřených škol, služeb, restaurací i kostelů zažívá mnoho lidí obavy a strach z neznámé nemoci - i z neznámé budoucnosti. Jako křesťané ale věříme, že vše na této zemi je dočasné a pomíjející. Kristus před námi "prošlapal" cestu Domů. Pod Božím pohledem můžeme procházet vším, co nás potkává a na této cestě hledat znamení Boží dobroty a lásky. Přinášíme vám několik textů a doprovodných fotografií od několika čtenářů webu vira.cz, kteří se se podělili o své vnímání krásy (viz článek Všímáte si krásy kolem sebe? Vyfoťte a pošlete).

 

I takto na nás hledí Bůh

Posílám pár fotografií jarní přírody, jak ji vidím já... Mám ráda detail. Protože takto zvětšený obrázek nám pomůže vidět i "srdce" květinky, celou tu dokonalou krásu, kterou pouhým okem nevidíme... A věřím, že i takto na nás hledí Bůh... / Miroslava W.

 

Modlitba na prahu uzavřeného kostela

Modlitba na prahu uzavřeného kostela / Farní kostel Stětí svatého Jana Křtitele v obci Ořech v okrese Praha-západ / Iveta T.

 

Prvotní zklamání nás utvrdilo v tom, 
že vše na této zemi je pomíjející

Připravili jsme společně s vnuky křížovou cestu lesem s "Golgotou" na konci cesty. Sice některým nenechavcům přírodniny na stromech vadily, ale my jsme prvotní zklamání proměnili v modlitby za ně a utvrdili se, že vše na této zemi je pomíjející, důležité je to co nosíme v srdci :-)) a že víme, kde se zastavit :-)) Byla, je a bude to možnost pro všechny procházející zamyslet se v tichu nad vším co prožíváme. Ohlédnout se na to co bylo a s nadějí a důvěrou jít za světlem, které nám o Velikonocích znovu zazářilo! Aleluja!! Chvála Kristu! / Marie Š., Vojta a Marek B.

 

Statečnost

Statečnost jarní / Moc Vám děkuji za mnohaleté provazeni mých cest životem, a to v dobách dobrých i zlých. Požehnané velikonoční svátky lidem blízkým a vzdáleným srdečně přeje Zuzka T.

 

Krása Božího stvoření mě uchvacuje 

Milá redakce Víra.cz,  miluji procházky do přírody, jsou mou každodenní náplní ať s kočárkem nebo s pejskem. Občas mě krása Božího stvoření uchvacuje natolik, že neodolám tomu zvěčnit ji formou fotografie. Posílám fotografii Nádhera lesa. Přeji Vám požehnané Velikonoce a co nejvíce krásy kolem Vás. / Pavla V.

 

Potěšení duše a pohlazení v těchto těžkých časech

Fotografie k potěšení duše a pohlazení v těchto těžkých časech. Jsem ochránce přírody z Beskyd a tak rád nosím foťák na krku, vše je foceno letos v březnu a dubnu 2020, možná právě měl člověk nasát těchto chvil a v časech těchto se z toho těšit. Krásné dny plné slunce přeje synlovcemedvedu / Michal Š.

 

Kéž slavné Kristovo vzkříšení
naši tmu
ve světlo promění!

Kéž slavné Kristovo vzkříšení naši tmu v světlo promění! Velikonoční pozdrav z kostela sv. Cyrila a Metoděje z Prahy - Karlína. / Zuzana K.

 

Cesta za Světlem čili za Ježíšem

Tuto fotografii mám moc ráda. Je pro mne synonymem Cesty za Světlem čili za Ježíšem Kristem. /  S pozdravem a přáním požehnaných dní Eva Žabka P., autorka amatérských fotografií.

 

Ktorú cestu si vyberieš...?

Ktorú cestu si vyberieš...? / Martin V.

 

 

 

Další fotografie našich čtenářů naleznete zde