Mnozí lidé si neví rady,
co si počít s naštvaností z politiky

Mnoho lidí je dnes oprávněně rozpačitých a rozhořčených z politické situace u nás.  A mnozí neví, co s tím. Kromě nadávání na politiku existují nejrůznější možnosti, jak se do řešení věcí veřejných zapojit. Jednou z těchto možností, která je dostupná úplně každému (křesťanovi), je možnost se za politickou situaci u nás vytrvale a společně modlit.

"Adoptuj si politika"

Na výročí listopadové revoluce se 17. 11. 2013 spouští zcela nová iniciativa „Adoptuj si politika.cz“, která lidi spojuje v jakési modlitební stráži nad našimi politiky. Každý, kdo se do iniciativy zapojí, obdrží jednoho politika, za něhož se bude pravidelně přimlouvat. Adoptovat politika k modlitbě si může buď jednotlivec, anebo rodina, společenství, komunita, farnost, sbor… Cílem projektu je motivovat lidi ke společné a vytrvalé modlitbě za konkrétní politiky, kteří v poslanecké sněmovně, senátu, vládě a ve funkci prezidenta ČR rozhodují o zákonech a o celkovém směřování naší země. Nejde o propagaci nějakých politických stran ani o prosazení jakéhokoli politického názoru.

„Adoptuj si politika.cz“ vychází z dobře fungujícího slovenského projektu “Adoptuj si politika.sk”, který byl spuštěn 1. ledna 2013, v den 20. výročí vzniku Slovenské republiky. U nás projekt začíná symbolicky 17. listopadu - na výročí sametové revoluce.

Do projektu se lze zapojit prostřednictvím webové stránky „Adoptujsipolitika.cz“.

***

Související:  Jak se mají křesťané stavět k politice a jak se do ní mají zapojovat? 
Každý křesťan se má angažovat v politice – každý svým vlastním způsobem.  více