Pro novorozence

Požadavky: Pohodový, uvolněný, laskavý typ pro péči o novorozence. Měla by mít zálibu v houpání, mazlení, schopná držet dítě trpělivě a bez ošívání během dvacetiminutového kojení každé tři či čtyři hodiny. Měla by mít lehký spánek a vstávat brzy. Vysokoškolský diplom není nutný. Práce na směny, sedm dní v týdnu. Žádná dovolená, pokud si neobstará vlastní matku jako dočasné zastoupení. S kariérním postupem nelze počítat.

Pro osmnáctiměsíční batole

Požadavky: Atletka v nejlepší formě, aby zvládla ochránit neúnavné batole. Potřebuje rychlé reflexy, neutuchající energii, nekonečnou trpělivost. Mimosmyslové vnímání vítáno. Znalost první pomoci je klíčová. Schopnost řídit auto, vařit, telefonovat a pracovat bez ohledu na neustálé vyrušování. Pracovní doba 15 hodin. Bez přestávek na kávu či oběd – s výjimkou chvil, kdy dítě usne. Vhodné pro dětské zdravotní sestry se zkušenostmi z olympiády.

Pro tříleté dítě

Volné místo: Odbornice na vzdělávání nejmenších dětí, schopná zajistit stimulující laskavé, tvůrčí, individualizované učební prostředí pro předškoláka. Vyžadují se zkušenosti z umělecké oblasti, s hudbou a trávením volného času a znalost jednoho cizího jazyka. Výhodou je absolvování kurzů z lingvistiky, psychologie a pedagogiky Montessori. Dvě hodiny volna po pět dnů v týdnu, za předpokladu, že funguje školka a dítě je zdravé.

Pro šesti až dvanáctileté

Dobrá příležitost: Hledá se odbornice na volný čas, táboření, indiánská umění, sporty všeho druhu. Schopná fungovat jako rozhodčí. Musí být ochotna fungovat jako matka pečující o doupě, matka pečující o dětský pokoj, matka pečující o celý blok. Umění pěstovat vztahy s veřejností je podmínkou. Musí být schopna vyjednávat s učiteli, představiteli sdružení rodičů a přátel školy a ostatními rodiči. Vyžadovány jsou znalosti ze sexuální výchovy, fyziky a matematiky. Nesmí jí vadit bláto, sbírky hmyzu, domácí zvířata a děti ze sousedství.

Pro třinácti a čtrnáctileté

Volné místo: Pro specialistku v oboru psychologie dospívajících, se zkušeností s vařením pro velké množství lidí. Hlavním požadavkem je tolerance. Výhodou je mírná porucha sluchu; jinak si musí obstarat vlastní špunty do uší. Musí být naprosto vyrovnaná. Měla by vycítit, kdy je její přítomnost dítěti nepříjemná, a kdy by tudíž měla zmizet. Naléhavě hledáme: Pracovnice v oboru financí, schopná zajistit peníze, ošacení, hudbu a dopravní prostředek pro vysokoškolského studenta. Udílení rad není nutné. Místo je na dobu neurčitou. Dostatek volného času, v němž se může věnovat jiné produktivní činnosti.

Jak tomu často bývá u podobných inzerátů hledajících pracovní sílu, některé věci nebyly v popisu práce uvedeny:

  1. Matka, která má více než jedno dítě, musí mnohdy zastávat dvě či více z uvedených zaměstnání současně.
  2. Matky, které svou práci zastávají nejlépe, se nakonec o práci připraví natrvalo.
  3. Odměny jsou ale větší, než si kdo dokáže představit.