Chcete-li vědět,
jestli jste na rodičovství dobře připraveni,
řiďte se následujícími radami :-)

Ženy: První krok v přípravě a mateřství je jednoduchý. Oblečte si župan a na břicho si zavěste vak s fazolemi. Noste ho devět měsíců, potom desetinu fazolí odeberte.

Muži: V rámci příprav na otcovství zajděte do nejbližší drogerie. Vysypte obsah peněženky na pult a řekněte prodavačce, aby si vzala, kolik chce. Potom zajděte do supermarketu a oznamte vedoucímu, že si může nechat od vašeho zaměstnavatele převést celý váš plat.

 
Abyste si vyzkoušeli, jak to bude vypadat v noci, procházejte se denně od páté odpolední po obývacím pokoji a na rameni při tom držte mokrou tašku a váze tři až šest kilogramů. Kolem desáté si běžte lehnout, ale přesně o půlnoci vstaňte a pochodujte až do jedné. Potom si nastavte budík na třetí hodinu ranní. Protože už neusnete, ve dvě vstaňte a dejte si panáka, ve tři čtvrtě na tři běžte určitě do postele. Až začne ve tři zvonit budík, rychle vyskočte, ale v žádném případě nerozsvěcujte, do čtyř hodin zpívejte ukolébavku, potom budík nastavte na pátou. Jakmile budík zazvoní, vstaňte a připravte snídani. Tohle dělejte pár let a tvařte se při tom vesele.
 
Vezměte meloun a vydlabejte z něho dřeň, potom v něm vyvrtejte otvor velikosti pingpongového míčku, zavěste ho na provázek ke stropu a rozhoupejte. Vezměte misku s krupičnou kaší a zkuste ji po lžičkách dostat do melounu, musíte však předstírat, že jste letadlo - to znamená, že byste měli vrčet a dělat lžičkou krouživé pohyby. Vytrvejte v začaté činnosti, dokud polovina kaše nezmizí uvnitř melounu a potom si zbytek vylijte na kalhoty. Pokud jste to zvládli, jste připravení na krmení ročního děťátka. Abyste se připravili i na batole, pomažte pohovku nějakou pomazánkou a všechny záclony zamažte džemem. Za radiátor hoďte chleba s máslem a několik měsíců ho tam nechejte.
 
Oblékání malých dětí není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. K nácviku potřebujete chobotnici a síťovku. Pokuste se nastrkat chobotnici do síťovky tak, aby žádné chapadlo neviselo ven, máte na to celé dopoledne.
 
Zapomeňte na sporťák a kupte si kombíka a nemyslete si, že ho budete moct parkovat před domem, rodinná auta nejsou něco, čím byste se mohli chlubit. Jestli chcete vědět, jak to bude vypadat, kupte si kornoutek čokoládové zmrzliny a položte ho do přihrádky pod přístrojovou desku. Potom do CD přehrávače strčte minci, rozdrťte rodinné balení čokoládových sušenek a drobky vysypte na zadní sedadlo. Nakonec obejděte kapotu z obou stran s hráběmi. To by snad i stačilo.
 
Nácvik procházky: oblečte se a půl hodiny čekejte před záchodem. Potom vyjděte před domovní dveře, ale hned nato se vraťte - to stejné zopakujte ještě dvakrát. Potom se několikrát projděte k brance a zase zpět k domu. Nakonec vyjděte na chodník a pět minut se velmi pomalu procházejte, podrobně prozkoumejte každý nedopalek, vyžvýkanou žvýkačku, papírový kapesník a mrtvého brouka, kterého najdete. Občas se pár metrů vraťte a poté znovu pokračujte dál, ve chvíli, kdy zvrátíte hlavu dozadu a začnete křičet, že už to dál nevydržíte ani minutu, jste připravení vzít dítě na procházku. Vyděšených sousedů si nevšímejte.
 
Zajděte si do supermarketu, vezměte s sebou něco, co se podobá předškolnímu dítěti - ideální je vzít ssebou dospělou kozu. Jestli plánujete víc dětí, jedna koza nebude stačit. Pořiďte si nákup na celý týden, aniž byste z nich spustili zrak. Uhraďte vše, co zničí, nebo sní.
 
Naučte se nazpaměť jména všech postaviček z dětských večerníčků, Křemílkem počínaje a Maxipsem Fíkem konče. Až se v koupelně přistihnete, že si broukáte melodii rozhlasového Hajaji - jste téměř na rodičovství připravení.
 
Všechno, co řeknete, minimálně pětkrát zopakujte.
 
Ještě než učiníte konečné rozhodnutí, zajděte na návštěvu k nějakým nešťastníkům, kteří už děti mají. Proberte s nimi chyby, kterých se podle vašeho názoru dopustili a vysvětlete jim, jak by měli postupovat. Nezapomeňte hovořit o trpělivosti a důslednosti, bez toho žádný rodič ničeho nedosáhne. Navrhněte jim, jak by měli svoje ratolesti naučit chodit na nočník, jíst příborem a chodit do postele bez odmlouvání.Vychutnejte si to - bude to totiž naposledy, kdy budete mít na všechno odpověď.