P. Larry Richards a jeho služba

Larry Richards je katolický kněz z USA. Působí jako vyhledávaný kazatel, duchovní rádce a přednášející. S řadou duchovních a evangelizačních programů cestuje po celých Spojených státech. Mimo to zveřejňuje každý den na svém twitterovém účtu kratičký komentář k nějakému biblickému citátu (mnohdy vybraného dle liturgického kalendáře).

Duchovní život jako výzva a jako laťka

V česky mluvícím prostoru znají P. Larryho někteří čtenáři jako autora knihy Buď mužem, která pojednává o krizi mužství a o mužské spiritualitě. Kniha je napsána jasným, přímým, přitom ale vtipným a hlubokým způsobem. Autor předkládá spirituální témata nikoli jako slabost, ale jako chlapská rozhodnutí správného muže, který bere život vážně a zodpovědně do svých rukou. P. Larry chápe duchovní život jako výzvu a jako laťku, které chce muž dosáhnout.

Čtení bible v různých překladech rozšiřuje úhel pohledu

Na základě svolení P. Larryho budeme na našem twitterovém účtu retweetovat některé jeho citáty a komentáře v českém překladu. Služba je zaměřena jak na lidi, hledající duchovní povzbuzení, tak na ty, co se chtějí naučit / procvičit anglickou religiózní slovní zásobu. Mnoho lidí má navíc osobní zkušenost, že při čtení Bible v různých překladech nebo dokonce i jiných jazycích se jich biblické úryvky dotýkají jiným způsobem, nově vstupují do jejich konkrétní situace.  V retweetech vira.cz lze srovnávat anglickou verzi s verzí českou a i tímto způsoben daný text promeditovat.

První český retweet P. Larryho

A řekl mi „Postačí ti má milost, neboť síla se zdokonalí ve slabosti.“ Proto se raději budu chlubit svými slabostmi, aby na mě spočinula Kristova moc. 2 Kor 12,9 Když jsi slabý, tehdy je On silný v tobě! Důvěřuj mu! Pokoj