BŮH ČLOVĚKA NEOPOUŠTÍ

Středem Ježíšova učení je Boží láska. A protože nesmrtelný Bůh člověka miluje, nemůže ho opustit ani ve smrti. Naopak – připojí ho k sobě, zdroji života a učiní ho nesmrtelným.

ŽIVOT NEKONČÍ,
JENOM SE MĚNÍ

Jak bude vypadat posmrtný život? Ježíš odpovídá, že život po smrti se vymyká představám a pravidlům pozemského života. Jde o novou existenci, která se týká celé lidské reality, jež bude proměněna.

SPOJENÍ S BOHEM
JE SILNĚJŠÍ NEŽ SMRT

Jedno je však zcela jisté: hlavní důvod naplněného posmrtného života je třeba hledat ve věrnosti věčného Boha. Příslib vzkříšení je důsledkem bezmezné Boží lásky, která je silnější než smrt.

BŮH NÁS NAVŽDY PŘIJÍMÁ
DO SVÉ LÁSKY

Duch svatý se od nás nikdy neodloučí.  Spojení s Bohem totiž přetrvává i ve smrti. Vědomí, že nás Bůh navždy přijímá do své lásky, se nám stává pramenem důvěry.

TO CO VIDÍM,
JE KRÁSNÉ

"Ve svém pokoji mám fotografii své prababičky. Přišla o manžela i o tři syny, kteří měli tuberkulózu. Její vnuk – můj prastrýc – nebyl věřící. Když si uvědomil, že jeho babička brzy zemře, řekl jí: ´Zakusila jste tolik zkoušek, můžete něco říci právě mně, který nemám víru?´ Tehdy mu bylo dvacet let. Babička mu tenkrát neodpověděla. Za týden ji opět přijel navštívit a řekla mu: ´To co vidím, je krásné.´ A zemřela." (Roger Schutz)

KRISTE, TY NÁS MILUJEŠ
AŽ DO KRAJNOSTI

"KRISTE, TY JSI TEN,
KTERÝ NÁS MILUJE AŽ DO KRAJNOSTI
A BUDE NÁS MILOVAT
I V ŽIVOTĚ, JENŽ NEKONČÍ, V ŽIVOTĚ VĚČNÉM.
VÍŠ O NÁS VŠECHNO,
ROZUMÍŠ NÁM A JSI NÁM STÁLE NABLÍZKU."

(Podle Rogera Schutze)

Ježíš všem lidem adresuje tato slova:
„Přišel jsem, aby všichni měli život v hojnosti“ (srv. Jan 10,10).