VOX 010 chce přinést průřez tím nejlepším z tvorby hudebních skupin reflektujících poselství evangelia. Volně navazuje na deset ročníků festivalu Vox Clamantis, který se v 90. letech stal známou, kvalitní a žánrově pestrou přehlídkou domácích i zahraničních účinkujících. Hudba prezentovaná na VOXu by měla být vyjádřením svobody uměleckého projevu bez hranic konfesí.

Festival bude i letos žánrově pestrý, v rozmezí od folk-rocku, popu a gospelu, přes hip-hop až po worship; představí se české kapely MICHAEL, OBOROH, GOSPEL LIMITED a !ON, ze Slovenska dorazí skupiny LOYOLA a TRETÍ DEŇ.

Program dne zahájí tři výherci internetové soutěže NOVÁ TVÁŘ FESTIVALU VOX.

Akci pořádá Arcidiecézní centrum pro mládež, Sdruženi Pyramida a hudební vydavatelství Rosa za podpory MČ Prahy 6, Společnosti pro duchovní hudbu a Psalteria, o.s. Maranatha, Nadace Život umělce a Ministerstva kultury.

Benefiční výtěžek bude věnován Domovu svaté Rodiny v Praze 6.

Sedmý ročník festivalu se koná v sobotu 20. 11. 2010 od 14 do 22 hodin, v prostorách Pastoračního střediska, Praha 6, Kolejní 4 (metro A – Dejvická).

Vstupné 250 Kč (v předprodeji na webu od 15. října do 15. listopadu za 200 Kč), děti 6 – 12 let 60 Kč, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma, vstup je bezbariérový.

Více informací najdete na oficiálním webu festivalu www.vox.signaly.cz.