Pátý ročník veřejné sbírky na podporu základního školství v Etiopii proběhne od 14. do 16. října 2008.



Cíl sbírky

Cílem sbírky je každoročně získat finanční prostředky na stavbu základních škol v Etiopii. Chodit do školy, naučit se číst, psát a počítat je pro nás naprostou samozřejmostí. V některých zemích to však pro děti bývá nesplnitelný sen. Proto jsme se, společnost Člověk v tísni a Junák – svaz skautů a skautek ČR, rozhodli alespoň některým z nich pomoci. Gramotnou a vzdělanou populaci považujeme za východisko ze začarovaného kruhu chudoby, ve kterém se Etiopie nachází. Přitom stačí 5-6 tisíc korun, aby se vytvořilo jedno nové místo ve škole.



Dosud se podařilo

Dosud se nám díky sbírce Postavme školu v Africe podařilo postavit sedm základních škol pro celkem 1560 dětí, které byly předány místní oblastní školské správě, která bude i v budoucnu zajišťovat chod školy, nové vyučující a opravy budovy. Kromě samotné stavby a vybavení je z jiných zdrojů zajištěno i školení učitelů v moderních vyučovacích metodách a interaktivnímu přístupu ve výuce.



Jak přispět

Své příspěvky na sbírku Postavme školu v Africe můžete poukázat v průběhu celého roku na sbírkové konto 222 444 555/0300 u ČSOB Praha 1 nebo znovu na podzim od 14. do 16. října 2008 skautům v ulicích českých měst přímo do jejich kasičky.

Rovněž je možno přispívat formou DMS: Pošlete textovou zprávu ve znění „DMS AFRIKA“ na telefonní číslo 87777. Cena DMS je 30,- Kč, na konto projektu Postavme školu v Africe bude připsáno 27 Kč.

Nově můžete přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku!
Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK AFRIKA na číslo 87 777
a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.
Službu lze zrušit odesláním DMS STOP AFRIKA.
Více informací najdete na www.darcovskasms.cz



Co se stane s vaším příspěvkem

Z výtěžku sbírky postavíme novou školu nebo dostavíme nové třídy k některé z již existujících škol v jižní Etiopii. Velikost školy samozřejmě ovlivní celková částka, kterou se nám podaří shromáždit. Po dokončení projektu bude škola předána oblastní školské správě, s níž již dnes Člověk v tísni spolupracuje, a ta poté zajistí chod školy, nové vyučující a v budoucnu i opravy budovy.



Více informací naleznete na stránkách:
- www.skolavafrice.cz
- www.skaut.cz