Milé slečny, znáte pohádku o princezně a draku, který ji chtěl sežrat?

Bylo, nebylo. Byla jedna princezna a poznala chlapce. Byl to hodný, dobrý kluk, ale měl jednu chybu. Zdál se velmi nesmělý, takový neprobuzený. Princezna si říkala: "Bylo by dobré ho probudit, ale jak?"
Jak se probouzejí princové v pohádkách? Kýblem vody? POLIBKEM?
"Ano, ano," Princezna znala pohádky, věděla, že to musí být polibek, ale jaký? Český, francouzský, italský...? Odhodlala se a políbila ho. Ale světe div se. Neprobudil se princ, probudil se DRAK.

Drak si neláme hlavu tím, jestli je princezna šťastná. Drak si chce užít pro sebe. Každý rok jednu pannu! Necítí lásku, žádá uspokojení. Nic víc. Ó, jak je princezna překvapená. Chtěla probudit prince a zatím vzbudila draka.

Představ si, že jsi v místnosti s alkoholikem. Naliješ-li mu skleničku, probudíš v něm žádost a chuť pít. Jednu do sebe převrátí a pak se přestává kontrolovat. Tobě se to však už nelíbí. Řekneš: "Nech toho, už nepij ...." ALE ON NEMŮŽE, PŘESTAL SE OVLÁDAT. Podobně je to i u mnoha kluků se sexem.

Jestliže se mazlíte až do chvíle, kdy je ohrožena sebekontrola jednoho z vás, potom už jste zašli příliš daleko. Pohled na příliš odkryté ženské tělo a intimní doteky mohou způsobit, že se mladý muž přestane ovládat. Uvědom si, že probudíš-li v něm draka, doplatíš na to.

Po jedné přednášce přišla dívka a řekla mi: "Kdybych tak vaši přednášku slyšela před měsícem. Právě tehdy jsem se poprvé vyspala s klukem. Chodili jsme spolu, poprvé se milovali. On mi potom ráno řekl: "No co, kdybys náhodou čekala haranta, tak bych si tě vzal, no." Hluboce mě to ponížilo. Poznala jsem, že to nebyla láska, ale že jsem byla zneužitá.. Za tři týdny ještě zavolal, jestli jsem dostala měsíčky... Tím jsme skončili. Je to možné? Já mu tolik věřila." Je to možné. Ten mladík dívku opravdu nemiloval. A ona byla lehkomyslná a nevěděla, co v něm probouzí.

Rada pro mladého muže: UTÍKEJ, DOKUD JE ČAS! Jestli tě dívčí půvab příliš svádí, v tom případě platí: KDO UTEČE, TEN VYHRAJE!

Rada pro slečnu: NENABÍZEJ SE, NEVNUCUJ SE A MĚJ SVOU HRDOST! Tvé NE, tvé klepnutí přes prsty, tvé začervenání se, tvé slzy v očích: Tohle mi nedělej! Ty jsou spolehlivější než nejdokonalejší antikoncepční pilulka.

„Zapřísahám vás, jeruzalémské dcery,……. Nebuďte a neburcujte lásku, dokud nebude chtít sama.“ (Bible, Píseň písní)

***

Se svolením převzato z knihy Sex, jako šlehačka na dortu, kterou vydal "Křesťanský život".

Internetový on-line rozhovor
s Tomášem Řehákem na téma: "Sex je překrásný, ale..."
proběhne ve čtvrtek 16.8.2007 na webu vira.cz.
Do rozhovoru se můžete zapojit i vy.
Otázky je možné klást již nyní.