Najděte si povolání, v němž využijete svůj talent od Boha

První zaměstnání, které jsem kdy zastával, bylo roznášení novin. Měl jsem šestadvacet zákazníků, ale roznést jim noviny mi zabralo víc než dvě hodiny. Rodiče mi totiž vštípili názor, že když se s někým vidíte, je zdvořilé zeptat se ho, jak se mu daří. Potíž tkvěla v tom, že všichni mí zákazníci byli starší lidé. Když jsem chtěl vědět, jak se cítí, tak mi to pověděli. 

V životě jsem se už setkal se spoustou lidí a spousta lidí přede mnou během těch let obnažila své duše. V důsledku toho jsem si utvořil pár názorů na to, co tvoří dobrý život. První je tenhle: Nikdy se nikoho neptejte, jak se mu vede, pokud to skutečně nechcete vědět. A za druhé: Najděte si povolání, v němž využijete svůj talent od Boha, jinak se z vás stane ubohá lidská troska.

Hlas peněz nebo hlas srdce?

To je boží pravda. Znám jednoho chlapíka, který pracuje jako školník. Je naprosto přesvědčený, že ho Bůh povolal, aby se stal školníkem, a svou práci miluje. Nevydělává moc peněz, ale je to jeden z nejšťastnějších lidí, co znám. Opravdu těžce dřel, aby jeho děti mohly studovat na vysoké škole. A tak odešly na státní fakultu do Bloomingtonu a teď vydělávají hromady peněz, ale nikdo z nich není tak šťastný jako jejich otec. Pokud si musíte vybrat, zda následovat hlas peněz či hlas svého srdce, vydejte se za svým srdcem.

Existují určitá rozhodnutí, která jednou učiníme, a pak už nejdou opravit. Promarnit život v práci, díky níž se vám scvrkne duše, není jedním z nich.

Využijte svého nadání.

Následujte své srdce.