Křesťané, potažmo církev se okultismem zajímá, protože musí. Mluvíme o něm, protože jsou jim fascinovaní lidé kolem nás, především mladí. Nehledě na to, že s touto problematikou se setkáme jak v Bibli, tak u církevních otců. Je to pokušení staré, jako lidstvo samo. Magii a čarodějnictví se dokonce někdy přikládá jakýsi stupeň úctyhodnosti a vědeckosti. Většina mladých přichází do styku s tímto světem spíše ze zvědavosti, dlouhé chvíle nebo senzacechtivosti, jindy z touhy mít moc nad někým nebo nad něčím; skrze esoterickou a satanskou hudbu nebo drogy.

Magii a čarodějnictví se dokonce někdy přikládá jakýsi stupeň úctyhodnosti a vědeckosti. Většina mladých přichází do styku s tímto světem spíše ze zvědavosti, dlouhé chvíle nebo senzacechtivosti, jindy z touhy mít moc nad někým nebo nad něčím; skrze esoterickou a satanskou hudbu nebo drogy.



Dotazy diváků
zaslané do pořadu


Odpovědi na dotazy zaslané do televizního pořadu, které se nepodaří zodpovědět během vysílání, budou postupně zodpovídány a zveřejňovány v rubrice okultismus na tomto webu. (Poznámka redakce: Protože dotazů došlo velice mnoho, prosíme o trpělivost při jejich vyřizování).



Podklad
pro televizní diskuzi:


Texty níže uvedeného souboru jsou koncipovány jako podklad pro televizní diskuzi (pouze text "Astrologie a znamení zvěrokruhu" byl napsán pro jeden časopis). Nejedná se tedy o vyčerpávající odborné pojednání.
- Co je to okultismus?  
- Proč se o okultismus zajímáme? 
- Bible a učení církve o okultismu  
- Proč je okultismus nebezpečný? 
- Prokletí a rodové zátěže 
- Konkrétní podoby okultismu v dnešní době 
- Astrologie a znamení zvěrokruhu 
- Co s tím?