Netrapte se příliš tím, co si o vás myslí druzí

Nemusíte být nejúspěšnějším, nejkrásnějším nebo nejchytřejším člověkem v místnosti. Jediní lidé, s nimiž má smysl udržovat známost, jsou ti, kteří vás mají rádi a kteří si vás váží takových, jací jste. Pokud vás lidé obdivují jen proto, že jste nejkrásnější nebo nejúspěšnější, jsou dosti povrchní – a velmi povrchně hodnotí i vás. Jsou to skutečně lidé, s nimiž se chcete přátelit?

Naučte se smát svým chybám

Neberte se příliš vážně. Každý člověk chybuje. Když něco pokazíte, zasmějte se! Po nějaké době zjistíte, že neúspěch není taková tragédie, jak jste se kdysi domnívali. Všimněte si i druhé stránky: všichni vás považovali za dokonalého, ale když se vám něco nepodaří, možná je tím zbavíte představy, že musí být také dokonalí. Když se na své chyby díváte v tomto světle, stávají se snesitelnějšími.

Pamatujte na své silné stránky

V životě musíte jistě často spolknout věci, které jsou pro vás dobré, ale v první chvíli vám nevoní. Je možné, že jste měli od dětství vysoko nastavenou laťku, a proto jste rozvinuli své přirozené dovednosti a schopnosti tak, jak by se vám to nepodařilo, kdyby od vás nikdo nic neočekával. Radujte se z toho, kam až jste nyní dospěli.