Milí čtenáři,

včera (14. 1. 2008) došlo na rozesílacím počítači (serveru) našeho providera k chybě, kvůli které všichni odběratelé denních e-mailových biblických citátů dostali opakovaně ten samý biblický citát "Proč se trápíš ve svém srdci? (1 Sam1,8)". Za chybu jsme se Vám ve včerejším článku omluvili. Někteří z vás nám pak poslali jako zpětnou vazbu zajímavé a povzbudivé e-maily, ze kterých Vám některé níže přinášíme.  Tato situace nám připomněla jistotu, kterou nám dává víra. A sice, že na každou chybu, překážku a krizi v životě se dá nahlížet i pod úhlem jiného citátu z bible, který praví, že „vše napomáhá k dobrému těm, kteří milují Boha" (Řím 8,28-30). Je to dobrá zvěst pro každého z nás. Ujišťuje nás, že každá situace, i každé prožité zlo, se může ve spojení s Bohem nakonec proměnit v požehnání – jak pro nás, tak i pro naše okolí.

Za redakci Vám všem přeji vše dobré a důvěru v Toho, který dokáže každé pochybení a zlo proměnit v dobro!

Výběr z došlých reakcí našich čtenářů:

Dobrý den, už několik týdnů mi je na srdci pěkně ouvej. A tak mi dnešní chyba provideru a opakované přijetí e-mailu s citátem potěšila. Jako kdyby mě Bůh mlátil citátem po hlavě, abych se už konečně probrala ze své apatie a přestala vidět problémy tam, kde je ve skutečnosti vůbec nemám :).

Děkuju a přeji hezké dny

---

Vážení přátelé, děkuji za včerejší zaslání mailu, skutečně mě opakované zaslání oslovilo a pomohlo mi.

---

Chvála Kristu, patřím k těm, kdo si nechává posílat bibl.sms na den. Dnes jsem k tomu přečetla článek na Vašich stránkách. Také já jsem včera dostala během dopoledne sms x-krát.

A víte že to pro mne bylo zajímavé? Už ten včerejší text!!
Já to dokonce považovala za napomínání od Boha. Pravdou totiž je, že se něčím trápím ve svém srdíčku už dost dlouho. Já vím že nemám a snažím se o to, ale skutečnost bývá těžší.

No prostě, vůbec mi to nakonec nevadilo. Já si to převedla po svém. Že mě Bůh tak dlouho musí napomínat a zdůrazňovat mi, ať se fakt netrápím.Dokonce jsem se při přijetí této sms usmívala :-):-):-)

Jen jsem se chtěla podělit s tímto úsměvným zážitkem.

---

Musím Tě trochu potěšit. Naopak! Neomlouvej se, biblických citátů není nikdy dost. Mezi svátky mi asi 2x citát nepřišel a tehdy jsem zjistila, jak mi chybí. Dnes, už když přišel první, jsem zajásala: Hle, citát vyloženě pro mě! Neb se v posledních dnech velmi trápím ve svém srdci osudem jednoho mého blízkého člověka, který se začal potácet životem.
Třeba se dopotácí správným směrem k cíli, třeba ne, Bůh ví. No, a do toho ráno přišla 1. Samuelova. A pak ještě jednou. A to už jsem začala mít radost. A pak ještě jednou - a to už jsem se usmívala. Pak citát přišel ještě třikrát a v tom už jsem viděla ne problém providera, ale jasnou zprávu, že to dobře dopadne (hlavně když se nepřestanu modlit :o) ). Takže díky, providere! To totiž bylo kvůli mně, ten problém!

---

Včera se stalo, to co už víte. Z nějakého důvodu biblická sms přišla asi 5x. Je pravda, že ten citát byl zrovna vhodný - momentálně se opravdu dost trápím. Ale když jsem si musela na tu otázku odpovědět po páté, přišlo mi to trochu "moc", jako rýpání v nezhojených ranách, což je něco, co si např. v práci mohu dovolit jen těžko :-)

Proto jsem začala hledat na www.vira, jestli tam není něco, co by mi ozřejmilo, co se vlastně děje. A ejhle, informaci, kterou jsem hledala jsem nenašla, zato jsem našla článek o depresích a pocitech opuštěnosti od Boha....

Neříkám, že jsem v pohodě, ale pravděpodobně jsem něco podobného potřebovala - přečetla jsem si to, a budu muset ještě několikrát, ale pomohlo mi vědomí, že tyto myšlenky napadají i jiné lidi, nejen mě.

Takže DĚKUJI.

---

Chvála Kristu, děkuji Vám za včerejší chybu Vašeho počítače. To slovo jsem potřeboval slyšet několikrát, a i kdyby přišlo s každým nádechem a výdechem, neuškodilo by, stejně jako to dnešní. Váš odběratel biblických citátů.

---

Děkuju moc za to, co se včera dělo s vaším serverem... Neuměla jsem si to vysvětlit nijak odborně, protože jsem technikou docela "nepolíbená", ale když mě začala chodit zrovna tahle smska víckrát, byla jsem opravdu ráda. Mnohdy čekám nějaký citát, tak si ho přečtu skoro jen letmo a odpoledne, když si ho chci přečíst znovu, mě najednou dojde, že jsem ho četla úplně bezmyšlenkovitě a nepamatuju si ho ...

Včerejší událost mě donutila k tomu, abych se nad tím zamyslela... A navíc, jak již psalo mnoho čtenářů přede mnou, byl to citát, kterým jste uhodili hřebíček na hlavičku a mě donutil opravdu neřešit věci, které neovlivním... DÍKY MOC A VÍC TAKOVÝCH BOHULIBÝCH CHYB :)) - čímž vám nechci nijak přát problémy... však víte, jak to myslím!

---

Pěkně zdravím. Až dnes mne napadlo, že by takové poruchy mohly být častěji... ta včerejší "sedla na míru" a kolikrát si říkám, že mi za týden "proletí" emailem vlastně 7 citátů (plus nedělní slovo ke čtením) a než stačím jeden citát pořádně zažít, tak jich dalších 3 - 5 ulétne bez užitku.

Jinak pochopitelně přeji, aby nám víra stále fungovala bez velkých technických potíží...