Křesťanská Linka důvěry Diakonie (LDD) je na telefonním čísle 222 51 40 40 k dispozici každý všední den od 9 do 22 hodin. Slouží na ní vyškolení pracovníci v oboru telefonická krizová intervence. Nabídkou LDD je možnost bez ohledu na církevní příslušnost mluvit s pracovníkem o všech životních otázkách, včetně víry.

Veřejná sbírka
konto : 19-1932094339/0800
var.s.: 620, konst.s. 0588





Na náměstí Míru proběhne benefiční jarmark

Ve čtvrtek 18. září se na náměstí Míru v Praze od 11-ti do 20-ti hodin otevřou stánky tradičního benefičního jarmarku. Najdete zde například dřevěné, keramické a látkové výrobky klientů neziskových organizací. Zazpívá a zahraje Studentský dechový orchestr Základní umělecké školy z třetí městské části a skupina Gospel Time.

Jarmark proběhne v rámci Týdnů pro duševní zdraví jako doprovodná akce veřejné sbírky ve prospěch Linky důvěry Diakonie. V ulicích Prahy budou tento den také studenti nabízet voňavý sáček čaje. Výtěžek sbírky bude využit na provoz telefonní linky pomoci lidem v krizových životních situacích.





Co očekávám od veřejné sbírky ve prospěch LDD ?
(PhDr. Jarmila Čierná, vedoucí SOS centra SKP Diakonie ČCE)

Byla bych ráda, kdyby se nám během veřejné sbírky podařilo lidem sdělit
- že jsou mezi námi lidé, kteří mají pocit, že si sáhli na dno, jsou „v úzkých“, prožívají bolest, nemoc, někoho blízkého ztratili, jsou v ohrožení, uvažují o konci života
- že v takových situacích mají mít možnost zatelefonovat na linku důvěry
- že pro některé potřebné je to přijatelnější než vyhledat odbornou pomoc osobně - jít do krizového centra
- že do takové situace se může dostat každý z nás, i když si leckdo řekne „mně se to nemůže nikdy stát“. Nikdo nejsme imunní.
- že s pracovníkem linky se může podělit o jakoukoliv starost a vždycky bude vyslyšen.

Mám naději,
- že díky získaným financím zachováme službu, která je využívána, případně ji rozšíříme
- že při vytočení čísla 222 514 040 uslyšíte příjemný hlas říkat „Linka důvěry Diakonie“
- že nebudeme muset nechat vzkaz na záznamníku: „Litujeme, ale pro nedostatek financí byla Linka důvěry Diakonie zrušena“.


***


(Více info na http://sos.diakoniecce.cz)