22. ročník Katolické charizmatické konference se blíží! Ve středu 6.7. 2011 jej zahájí biskup Vojtěch Cikrle večerní mší svatou v katedrále na Petrově. Očekává se účast až šesti tisíc lidí z celé republiky i ze Slovenska a přihlásit na program se mohou nejen katolíci a členové jiných křesťanských církví, ale i lidé duchovně hledající.

Program konference bude již tradičně tvořen přednáškami známých osobností z náboženského prostředí - P. Vojtěcha Kodeta, Kateřiny Lachmanové a dalších. Účastníci se mohou těšit na hlavního hosta tohoto ročníku, autora mnoha knih a papežského kazatele, P. Raniera Cantalamessu z Itálie, a jeho úvahy nad mottem letošní konference: Udělejte všechno, co vám řekne.“  Své místo v programu bude mít samozřejmě rovněž každodenní mše svatá, adorace a společné modlitby. Možnost oddychu zprostředkují různá divadelní představení, posezení u cimbálu s přáteli, výuka biblických tanců a další zpestření.

Na přípravě se podílí programový a organizační tým, který bude spolu asi s 300 dobrovolníky z řad mládeže zajišťovat správný chod konference i program pro děti. Tato tzv. Dětská konference  bude jako každý rok probíhat paralelně s programem pro dospělé, děti mají zajištěnu pestrou nabídku aktivit ve skupinkách, do kterých jsou animátory rozdělovány podle věku a zálib.

Podrobnější informace o programu konference a elektronickou přihlášku najdete na adrese http://konference.cho.cz nebo na stránkách charizmatické obnovy.  

 

(Zveřejněno v rámci mediální spolupráce)