Koncert přesunut do Bratislavy

Z důvodů, které organizátoři nemohli ovlivnit, bude koncert Piotra Rubika, který se měl uskutečnit 14. 5. v Brně, přesunut do Bratislavy - Národního tenisového centra - na neděli 12. června 18h. Organizátoři se omlouvají za všechny komplikace, které vám tato změna způsobila.

Pokud se nechcete koncertu v Bratislavě zúčastnit a již máte zakoupené vstupenky, můžete vstupenky vrátit ve všech prodejních místech Eventimu a budou vám navráceny peníze. Vrácení vstupenky je potřeba uskutečnit od pondělí 9.5. do 30.5.2011. Více informací a potřebné formuláře najdete na www.eventim.sk.

Pokud již máte zakoupenou vstupenku a na koncert se i přes změnu místa a datumu hodláte vypravit, je vaše vstupenka nadále řádně platná a dá se použít. Organizátoři budou respektovat cenové rozpětí vstupenky a také úhel pohledu na pódium. V Bratislavě dostanete pozici v podobném sektoru. Vstupenku si přineste na koncert a přímo před koncertem bude možnost směnit ji na pokladně.

Jako náhradu škody nabízejí organizátoři rovněž využití bezplatné autobusové dopravy od haly Rondo do Bratislavy v den konání koncertu. Tato doprava je možná pouze pro občany České republiky. Rezervaci na autobus je potřeba uskutečnit od pondělí 9. května do pondělí 30. května opět na stránkách www.eventim.sk.


Připomínka blahořečení Jana Pavla II. 

Koncert je připravován jako upomínka na Jana Pavla II. a jeho blahořečení, které nedávno proběhlo. Název pásma je odvozen od výkřiků „svatý hned“, které zaznívaly ve Vatikánu při pohřbu tohoto oblíbeného papeže. Celé dílo pak popisuje nejdůležitější i méně důležité mezníky jeho života - od dětství malého Lolka, jeho prožívání válečných let, zvolení za papeže, zálibu v cestování po Tatrách - až po atentát na vatikánském náměstí, cesty po světě aj. 

Populární hudba, mikrofony a stodvacetičlenný orchestr

Charismatický Polák Piotr Rubik kombinuje populární hudbu se symfonickým provedením, zpěv sólistů do mikrofonů s kvalitním hudebním provedením dvou těles - orchestru a sboru. I přes rezervovaný postoj kritiků patří v Polsku k vyhledávaným umělcům a na Slovensku jeho koncerty shlédlo za posledního půl roku 17.000 lidí, uvedl Martin Ližičiar.

Na webové stránce www.santosubito.cz máte možnost vyjádřit se v interaktivní anketě k otázce: Jaký přívlastek byste dali papeži Janu Pavlu II.? Anketa vychází ze svolání davu, který označil hned po smrti papeže za SANTO Subito. Na těchto stránkách najdete také podrobnější informace o koncertě i možnost zakoupit vstupenky. Prohlédnout si můžete rovněž fotogalerie z koncertu Piotra Rubika, který proběhl 26. února 2011 v Bratislavě.


Piotr Rubik vystudoval konzervatoř a později hudební akademii Frederyka Chopina ve Varšavě. Zanedlouho se stal členem světoznámého orchestru Jeunesses Musicales International (JMI) a pod vedením Ennio Morricona studoval obor skladba filmové hudby v Sieně. Jeho nejvýzmnějším dílem je oratorium Ty jsi Petr (Tu es Petrus) věnovaný Janu Pavlu II., který tvoří druhou ze tří částí souborného díla Triptych sv. Kříže (Tryptyk Świętokrzyski).

Ukázka napoví více:

Fotka převzata se svolením z oficiálních stránek Piotra Rubika.