Pořadatelé Festivalu pod věží 2006 na letošní ročník open - air křesťanské přehlídky připravili pro jeho návštěvníky vskutku lahůdky. Oproti dvěma předcházejícím ročníkům doznala dramaturgie pozitivních změn - z přehlídky schól se stala přehlídka špičky soudobé československé křesťanské hudby, přičemž se dává šance i mladým nadějným skupinám.

Festival se koná od 29.9. do 1.10. 2006 ve Zlíně na ploše před kostelem Panny Marie pomocnice křesťanů, jež spravují místní salesiáni. Z programu by se dalo vyzdvihnout několik důležitých momentů. V prvé řadě to jsou samostatné koncerty slovenské skupiny Kapucíni a Stanley - 29.9. a brněnských Mošen - 30.9. Ze sobotního přehlídkového programu se nedá jistě opomenout vystoupení skupin Alibaba, Bétel, Eliata nebo skupiny Richarda Čanakyho.

Není vždy lehké si udržet vytýčené cíle a priority zvlášť v dnešní komerční a penězi ovládané době, ale dobrovolní spolupracovníci Salesiánského klubu mládeže Zlín se s nimi zatím potýkají s úspěchem. Jednou z priorit festivalu je totiž bezplatné vstupné. A to se již po třetí podaří zvládnout. Další z priorit, která se podařila naplnit bylo uspořádání "zrcadlového" festivalu na Slovensku - festivalu Maják v Dubnici nad Váhom.

Více informací na www.festivalpodvezi.cz


Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. K jeho realizaci bylo využito prostředků fondu mikroprojektů spravovaného regionem Bílé Karpaty.