Bůh sám tě stvořil. Patříš k němu. Žádný člověk nad tebou nemá moc. Bůh do tebe vkládá svoji lásku. Zná tvé srdce, ví, co cítíš. Obrací se k tvému já. Nejsi jen jedním z mnoha mezi lidmi. Jsi jedinečný. Jsi pro Boha tak důležitý, že tě oslovuje osobně a slibuje ti něco, co povede tvůj život, co je základem, na kterém můžeš stavět.

Neseš si nějaké jméno,
jímž se lišíš od ostatních

Tvoji rodiče ti dali jméno a od narození tě jím oslovovali. Je významnou součástí tvé osobnosti - spojuješ s ním svoji identitu. Když na tebe zavolali jménem, věděl jsi, že mají na mysli právě tebe.

Ty, ten jedinečný člověk, jsi důležitý. Neseš si nějaké jméno, jímž se lišíš od ostatních. Nejsi pouhé číslo, které lze nahradit. Tvoje jméno se stalo významnou částí tvého JÁ. V něm je soustředěna celá historie tvého života. Jak vnímáme svoje jméno, závisí na lidech, kteří nás jím oslovují. Jestliže nás osloví lidé, které máme rádi, zhmotňuje se ve jménu všechna jejich náklonnost a láska.

Slyším své jméno - a už se vynořuje vzpomínka na barvu hlasu, kterým je vyslovovali můj otec, matka, moji sourozenci, strýček a tetička. Ve jménu se zhmotnila jejich láska. Uvědomím si ji vždycky, když mé jméno zazní. Možná že tvá přítelkyně, přítel, žena nebo muž dodali tvému jménu nový tón. Možná jsi v něm zaslechl něco, co jsi se svým jménem nikdy dříve nespojoval. 

Tvé jméno
má svůj význam

Zajímal ses o původ svého jména? Z jakých kořenů pochází? Můžeš prozkoumat jeho etymologii. Etymologie se zabývá hledáním  původního významu nějakého slova. V každém jménu se skrývá určité poselství. Tvoje jméno vytváří prostor, do kterého můžeš vstoupit a objevovat vlastní hloubku a krásu.

Nejen lidé tě oslovují jménem,
ale i Bůh

V proroku Izaiášovi říká Bůh Izraeli: „Neboj se, já jsem tě vykoupil, povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj“ (Iz 43,1).

Ta slova jsou určena i tobě. Když tě Bůh volá tvým jménem, vyjadřuje tím, že jsi pro něho důležitý. Jsi pro něho jedinečný. Bůh sám tě stvořil. Patříš k němu. Žádný člověk nad tebou nemá moc. Bůh do tvého jména vkládá svoji lásku. Zná tvé srdce, ví, co cítíš. Obrací se k tvému já. Nejsi jen jedním z mnoha mezi lidmi. Jsi jedinečný. Jsi pro Boha tak důležitý, že tě oslovuje osobně a slibuje ti něco, co povede tvůj život, co je základem, na kterém můžeš stavět. Tvé jméno, kterým tě Bůh volá, ti ukazuje nezaměnitelnou důstojnost člověka.