Přinášíme vám výsledky našeho prázdninového průzkumu. Na přelomu července a srpna jsme pomocí dotazníku zjišťovali, jak návštěvníci webu Vira.cz tyto stránky hodnotí. Během 3 týdnů se podařilo nashromáždit 470 odpovědí, které jsme pečlivě zpracovali a nyní vám předkládáme jejich souhrn.

Výsledky hodnocení
Respondenti hodnotili web Vira.cz v rozpětí známek 1-5 (jako ve škole). Uvedena je průměrná známka ze všech 470 odpovědí.

Jak hodnotíte web Vira.cz po stránce obsahové?
1,46


Jak hodnotíte vzhled webu Vira.cz?
1,61


Jak hodnotíte přehlednost webu Vira.cz?
1,48


Jak hodnotíte web Vira.cz jako celek?
1,41


Jako nejoblíbenější službu označilo 34 % respondentů Články, na druhém místě v žebříčku popularity se s 25 % umístily Biblické citáty na den. Nejvíce by uživatelé na webu Vira.cz uvítali Více multimédií (audio, video), nejmenší zájem byl naopak o Automatické zasílání zapomenutého hesla.

Navzdory očekáváním se jen nepatrná část dotazovaných vyjádřila zásadně negativně k přítomnosti výměnného reklamního systému. Pouze 3 % uvedla, že jim výměnná reklama velmi vadí a jsou zásadně proti její přítomnosti na Vira.cz. Většině respondentů výměnná reklama nevadí. 46 % dotázaných uvedlo, že si jí nevšímá a 28 % považuje reklamu za běžnou součást internetu. 23 procentům respondentů výměnná reklama vadí, ale chápou, že je to vhodný prostředek k propagaci Vira.cz, a proto ji akceptují.

Milým překvapením byl počet reakcí, které jsme obdrželi prostřednictvím poslední, nepovinné, kolonky dotazníku. Dostali jsme celkem 189 připomínek, díků, otázek i návrhů. Není ovšem v našich možnostech na každou z těchto připomínek jednotlivě odpovědět. Děkujeme za pochopení.

Všem, kdo věnovali svůj čas vyplnění našeho dotazníku, upřímně děkujeme. Vaše odpovědi nám pomáhají při dalším vývoji Vira.cz. Z došlých 470 odpovědí jsme vylosovali 10 respondentů, kteří od nás jako poděkování za účast ve výzkumu obdrží knihu od Wilfrida Stinissena – I dnes je den Boží. Rozjímání na celý rok, kterou vydalo a do slosování věnovalo Karmelitánské nakladatelství.

Jména vylosovaných:
Lýdie (Klára) Obrusníková
František Kreutzer
Petra Vojvodová
Tomáš Koudelka
Darina Berčíková
Josef Strouhal
Roman Ondráček
Marcela Frýbová
Miroslav Reissaus
Přemysl Novák