Katedrála sv. Petra a Pavla na tzv. Petrově v Brně byla ve středu večer 6. července 2011 zaplněna do posledního místa. Bohoslužbou, která tu začala v sedm hodin večer, byl zahájen další ročník Katolické charismatické konference. Další program bude probíhat především na brněnském výstavišti BVV (v pavilonech F a G) a také v některých dalších brněnských kostelích. Toto setkání potrvá od středy 6. do neděle 10. července a v Brně se koná již popáté. Záštitu nad konferencí převzali brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle a rovněž náměstek hejtama jihomoravského kraje Stanislav Juránek. Lidé se sjíždějí z celé republiky, ale i ze zahraničí, zvláště ze Slovenska.

Program konference je v podstatě již ustálený, což neznamená, že není pestrý. Obsahuje přednášky, společnou modlitbu i modlitbu v tichosti, bohoslužby, večerní posezení či krátká divadelní představení pro děti i dospělé. Přednášejí známě osobnosti z Čech, Moravy, ale i ciziny. Letos navštíví Brno známý italský kapucín P. Raniero Cantalamessa, který od roku 1980 působí jako papežský kazatel - dává rekolekce papežské kurii a o velkých svátcích káže v bazilice sv. Petra. Statisíce lidí sledují pravidelně jeho sváteční slovo v italské televizi RAI, které se většinou zabývá právě nedělními texty. Jako kazatel a exercitátor navštívil mnoho zemí křesťanského světa včetně České republiky. V roce 2005 byl hostem Katolické charismatické konference v Českých Budějovicích. Je autorem mnoha knih. Do češtiny z nich bylo přeloženo několik, např. Tvé slovo mi dává život, Život pod vládou Kristovou, Eucharistie - naše posvěcení, Zpěv Ducha a další. Mezi další pozvané přednášející patří P. Aleš Opatrný, Karel Řežábek, Lucie Marta Cincialová, Marie Svatošová, P. Vojtěch Kodet, P. Marek Orko Vácha, P. Petr Karas, P. Pavel Semela, Augustin a Viola Svobodovi a další. Všechny přednášky, které na konferenci zazní, budete mít možnost od podzimu shlédnout na obrazovkách televize Noe v rámci pořadu Noční univerzita. Během konference bude televize Noe vysílat take přímé přenosy bohuslužeb: ve čtvrtek 7. 7. 2011 v 16.45 celebruje Mons. František Radkovský, biskup plzeňský, v pátek 8. 7. 2011 v 16.45 celebruje Mons. ThLic. Tomáš Holub, Th.D., v sobotu 9. 7. 2011 v 16.45 celebruje P. Jiří Ramík a v neděli 10. 7. 2011 v 11.00 celebruje P. Michael Slavík.

Ač se na konferenci přihlašují organizátorům z Brna dopředu stovky lidí, jste zváni všichni; můžete přijet, i když se rozhodnete dnes, zítra či pozítří. Ačkoli má setkání v názvu slova „katolický“ a „charismatický“, je vítán každý, koho zaujme program a přichází v dobré vůli. Všechno, co potřebujete o konferenci vědět, najdete na internetových stránkách http://konference.cho.cz/.