Vánoce z Vašeho úhlu pohledu - výsledky fotosoutěže "Vyfoť Betlém" (2012)

Dříve končívala doba vánoční až na Hromnice (2. února) a teprve tehdy se sklízely betlémy v kostelích i doma. Jaké jste viděli betlémy vy? V soutěži Vyfoť Betlém! jste nám posílali jejich fotografie spojené s nějakým zajímavým příběhem. Jaké tedy byly letos Vánoce – z Vašeho úhlu pohledu?  Z došlých snímků jsme nakonec vybrali pět výherců, kteří dostanou milou pozornost. Naším hlavním záměrem nebyla soutěž, ale příležitost podělit se o příběh Vánoc z Vašeho úhlu pohledu. Proto zveřejňujeme výběr i z dalších zajímavých snímků. Za všechny došlé fotografie děkujeme!


Číslo 1 - Svatá rodina prosvěcuje náš domov už několik let

"Tuto lampičku, svítící keramický betlém, jsme našli pod stromečkem o Vánocích 2008. Naše děti z něj byly naprosto unešeny a největší odměnou pro ně bylo, když jsme betlém rozsvítili. Od té doby každé Vánoce osvětluje naši domácnost svým světlem a věříme, že do ní přináší i trochu toho Světla Božího :-). Děti se první rok vydržely dlouho dívat na postavy Svaté rodiny, když všude kolem panovala tma. Tehdy také vznikla tato fotka, ke které mám velmi srdcový vztah."

Svata Rodina
(I. P., Nový Hroznekov)

Číslo 2 - Začali skauti... a přidala se celá farnost!

"Nápad na vytvoření farního Betlému vznikl při nacvičování divadelního pásma skautů o Betlémském světle. Každý si vytvořil postavičku, která ho zastupovala. Betlém jsme umístili před oltář a i v době vánoční postaviček přibývalo. O druhé adventní neděli bylo pásmo skautů, které naši farnost vyburcovalo na cestu do Betléma. Symbolicky jsme společně šli ke Spasiteli, který přišel mezi nás..." 

Farni betlem
(B. N., Ostrava-Hrabůvka)

Číslo 3 - Dcera si vyrobila vlastní Betlém

Může mít Panna Maria růžové vlasy? Ano! :-) Takto stvárnila Betlém pětiletá Esterka z Liberce.

(Pana Miroslava M., autora snímku, prosíme, aby nás znovu kontaktoval, na jeho e-mailovou adresu se nám nepodařilo doručit informaci o výhře. Napište nám prosíme na adresu soutez@vira.cz svůj telefon nebo jinou mailovou adresu, ozveme se Vám.  Děkujeme.)

Betlem z panenek
(M. M., Liberec)

Číslo 4 - Lego betlém: Místo dřeva jsem vytáhla kostky ze stavebnice...

"Na Štědrý den mě napadlo, jak šikovní byli betlémáři minulých století a kolik času, umu, fantazie atrpělivosti asi tvorbě Betlémů věnovali. Místo dřeva jsem tedy vytáhla kostky zestavebnice a začala skládat. A tak jsem strávila Vánoce u jesliček... četla jsem příběh o Ježíšově narození a přidávala kostičku ke kostičce. Překvapilo mě, jak duchovní činnost může být skládání Betléma!"

Betlem ze stavebnice LEGO - vánoční jesličky
(L. D., Praha)

Číslo 5 - Od loňska jsme stihli "vyrobit" novou postavičku

"Náš Betlém je rozšířen o 1 novou postavičku ... ale to je na fotce dobře znatelné."

Betlem s novou postavickou
(V. Š., Květná u Lanškrouna)

 

Za všechny došlé fotografie děkujeme!


Naším hlavním záměrem nebyla soutěž, ale příležitost podělit se o příběh Vánoc z Vašeho úhlu pohledu. Proto zveřejňujeme výběr z dalších zajímavých snímků. 

 


"Tuto fotografii,kterou jsem pořídila v lednu 2012 na náměstí v Prostějově. Když jsem viděla, jak odklízejí po vánocích Betlém, napadlo mě, jestli my často nejednáme stejně. Jakmile zkončí doba vánoční, "odstraníme  Betlém" z našeho srdce a Bůh v něm ztratí na celý rok své místo. Zkusme se zamyslet a ponechat si jesličky ve svém srdci i po vánocích. Buďme stále otevřeni Bohu-Lásce, aby se v nás mohla kdykoli narodit. Nenechme naše blízké čekat na vánoce a věnujme jim kus své lásky, svého času každý den. Tak bude Bůh v našich srdcích nejen v době vánoční, ale po celý rok."
(I. V., Prostějov) 


(Český Těšín)


(M. A., Český Těšín)


(M. A., Betleem)


(R. T., Jablůnka nad Bečvou)


(P. B., Ivančice)


(P. B., Ivančice)


(V. V., Doloplazy)


(A. B., Vlčkovice v Podkrkonoší)


(A. K., Ekvádor)


(L. Š., Kroměříž)


(P. P., Odolená Voda)


(Český Těšín)


(Český Těšín)


(Český Těšín)


(Český Těšín)


(M. O., Vsetín)


(J. B., Ostrava)


(M. O., Dolní Benešov)


(J. B., Valašské Meziříčí)


(E. N., Máslovice)


 

Ceny do této fotosoutěže poskytli:

www.cokolada.cz
do soutěže nabízí: Dárkové balení čokolády Divine (Čokoláda Divine bílá s jahodami 100 g, Čokoláda Divine hořká s malinami 70 % 100 g, Divine srdce v mléčné čokoládě 125 g, vě čokoládové tyčinky). 
Čokoláda.cz je internetový obchod zaměřený na výjimečné čokolády, kterou v běžných obchodech nenajdete. V nabídce najdete nejkvalitnější rodinné čokoládovny především ze Švýcarska, Velké Británie, Francie, Belgie a Itálie. Díky širokému sortimentu si na své přijde každý milovník kvalitních čokolád. V nabídce jsou plantážní čokolády, vysokoprocentní mléčné čokolády, netradiční příchuťové čokolády, pralinky, degustační sady a další čokoládové speciality. Čokoláda.cz také nabízí zážitkové degustace čokolády pro veřejnost i pro firmy, velkoobchodní spolupráci nebo tvorbu presonalizovaných čokoládek.

Karmelitánské nakladatelství
do soutěže nabízí zajímavých 5 novinek ze své produkce.
Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství, které na trhu působí od roku 1991, dosud vydali více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA jsou např. edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Mezi jejich kmenové autory, kterým bylo vydáno více titulů, patří mimo jiné: Anselm Grün, Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, Marie Svatošová, Max Kašparů.

Masáž v Praze - profesionální masér, který za vámi přijede domů
do soutěže nabízí dva poukazy na masáž (45 min. + 60 min.)
Tato varianta výhry bude platit pouze pro ev. výherce z Prahy. Jde o službu mobilního maséra, který provádí masáž klientů v jejich vlastním domácím prostředí...  Pokud by žádný výherce nebyl z Prahy vybrán, poukaz na masáž by byl nahrazen knižní výhrou. Poukaz na masáž by pak byl předán do nějakého charitního či zdravotnického zařízení (např. Domova svaté rodiny, Nemocnice pod Petřínem, nebo jiného podobného.).