Již 21. ročník charismatické konference pořádá hnutí Katolické charismatické obnovy ve dnech 7.-11.7. 2010 v Brně. Tato akce je určena nejen pro účastníky hnutí, ale i pro křesťany jiných spiritualit a také pro zájemce z řad veřejnosti. Pořadatelé očekávají účast okolo pěti tisíc lidí.
Konferenci zahájí bohoslužbou v katedrále na Petrově brněnský biskup Vojtěch Cikrle, který nad ní také spolu s prvním náměstkem primátora Danielem Rychnovským převzal záštitu.
Samotná konference proběhne v areálu brněnského výstaviště v pavilonu F, v přilehlém pavilonu G budou připraveny prostory pro dětskou konferenci se zvláštním programem. Vstup do areálu pro pěší bude možný pouze vchodem G 2, pro řidiče je k dispozici velké záchytné parkoviště.
Na přípravě konference – proběhne v Brně již počtvrté – pracuje skupina dobrovolníků již během roku a asi dvě stovky převážně mladých dobrovolníků se podílejí na jejím samotném průběhu.
Pozvání na konferenci přijal P. Jacques Philippe z Francie a několik známých osobností z našeho církevního prostředí. Během čtyř dnů účastníci vyslechnou jejich přednášky a zamyšlení nad mottem letošní konference „Uviděl ho a byl pohnut soucitem.“, zúčastní se společných modliteb, bohoslužeb, adorace. Jeden z večerů mohou volit mezi několika paralelními programy na různá témata, mohou se zúčastnit koncertu nebo odpoledního divadla spolu s dětmi.
Podrobnější program včetně elektronické přihlášky najdete na adrese konference.cho.cz.