V mnohých křesťanských kruzích už se stalo tradicí setkat se s přáteli v červenci na brněnském výstavišti. A ptáte se, proč? Je tu další ročník Katolické charismatické konference, který se koná 11.7.-15.7.2012.

Na koho a na co se letos můžeme těšit kromě již zmíněného setkání s přáteli? Na mnoho dalších podnětů z programu konference – přednášky, bohoslužby, modlitby společně i v tichu, divadelní představení, rozhovory, svědectví …..

Hlavním hostem letošní konference bude francouzský kněz a řeholník P. Daniel Ange - evangelizátor, kazatel a také autor mnoha knih. U nás vyšly v překladu jeho knihy Raněný pastýř, Tvé tělo je stvořeno pro lásku, Momentky ze života Jana Pavla II., Pramen radosti a další.

P. Daniel – Ange v mládí vstoupil k benediktinům a poté žil v několika nových komunitách. Dvanáct let strávil jako misionář ve Rwandě, po návratu do Evropy studoval teologii a několik let žil v poustevně. Až v r. 1981 přijal kněžské svěcení, poté pocítil povolání věnovat se mladým lidem.  A tak v r.1984 založil první mezinárodní katolickou školu modlitby a evangelizace pod názvem Jeunesse – Lumière, kde se mladí lidé formují, aby pak mohli sami oslovit a evangelizovat mladé. Danielovi velice leží na srdci služba chudým a ekumenický dialog s pravoslavnou církví. Mimo jiné má dar mluvit o známých tématech křesťanství novým způsobem a také o nich svědčit;  bratrská láska je podle něj jedním z pilířů života podle evangelia a on sám je jedním z těch, kteří jsou jejími autentickými svědky.

Otec Daniel nás zve, abychom vzali vážně evangelium a znovu obnovili vztah ke Kristu, protože to má nesmírný dopad na všechny naše ostatní vztahy. Říká:  „Naše štěstí má být zakotveno v přítomnosti Ježíše Krista v našem životě.“ „Ještě jednou chci zdůraznit to, co je podstatné: nejpřijatelnější je evangelium, které je předáváno s vnitřní radostí a především s opravdovou osobní zkušeností s Božím působením v mém životě. Jen takové svědectví oslovuje.“

Více informací na konference.cho.cz

Článek vyšel v rámci mediální spolupráce