Zajímá vás, jaké budou na 5. celostátním setkání mládeže tematické okruhy přednášek a které osobnosti zavítají do Žďáru? Co vás čeká v hudbě a kulturním programu?

Už teď můžeme prozradit, že mezi nás zavítá Max KašparůKatka Lachmanová,  manželé Petr a Hana Imlaufovi, kameraman a fotograf Jan Heller, "Střihoruký Edward" a trvalý jáhen Jan Špilar, senátor Stanislav Juránek nebo slovenský herec a tanečník Paľo Danko…

Nebude chybět ani kardinál Dominik Duka, otec biskup Pavel Posád, Karel Herbst, arcibiskup Jan Graubner a ostatní naši biskupové, z kněží Tomáš Holub, Marek Orko Vácha, Mirek Herold, Tomáš Hoffmann, Mirek Šimáček…

V jednání je také účast ekonoma a člena Národní ekonomické rady vlády Tomáše Sedláčka, režiséra Jiřího Stracha nebo diplomata Pavla Fischera.

Přednáškové bloky ve středu odpoledne a v pátek dopoledne (denně zhruba 35 přednášek) budou pro snazší orientaci rozděleny do pěti okruhů:

  1. Víra, církev, duchovní život (témata jako teologie, farní společenství, dogmata, Písmo svaté, svátosti…)
  2. Křesťan a svět (přednášky a svědectví o věřících osobnostech pracujících v zajímavých oborech…)
  3. Vztahy, sexualita, manželství (přednášky a svědectví o přátelství, vztazích, manželství, antikoncepci, předmanželské čistotě, Teologii těla…)
  4. Ostatní  (umění, psychologie, média….)
  5. Workshopy

Kromě těchto přednášek pro vás také připravujeme na páteční podvečer 25 přednášek tematicky zaměřených na modlitbu a duchovní život.

Z kulturního programu se můžete těšit na vystoupení houslového virtuóza a historicky nejmladšího koncertního mistra České filharmonie Josefa Špačka, muzikály Tarzan a Gedeon, divadelní představení Atak a Raněný pastýř, na kapely Elementum, Fake city, Michael, Bétel a na řadu dalších vystoupení a koncertů.

  

Více informací o CSM najdete na https://zdar2012.signaly.cz/.

Přihlášku je možné vyplnit na http://signaly.bluepro.cz/prihlaska/.