Září je vždy plné očekávání, nových zážitků a podmětů a nový IN! je jedním z nich.

Ohlédnutí: O prázdninách jsme toho tolik prožili, že není možné se za nimi neohlédnout. Setkání s papežem Františkem, nezapomenutelný program v českém centru a společná vigilie s miliony lidí se nedá zapomenout. Pojďte s námi zavzpomínat.

Téma: Šikana

Kde končí nevinné škádlení a popichování a začíná šikana? Jak se bránit, když silnější  ubližují slabšímu? Tento problém není záležitostí jen školy, ale i internetu a zájmových skupin. Jak z bludného kruhu vystoupit, co dělat když se mi děje bezpráví a jak reagovat, když bezpráví vidím?

Víra: Víš proč se modlíš?

Proč se modlit, jaké jsou způsoby modlitby, co je při modlitbě důležité a co ne? To jsou otázky, na které se budeme snažit odpovídat celý školní rok v rubrice Duchovní Injekce. Najdete zde nejen druhy modliteb, ale také povzbuzení a motivaci začít. Takže? Jak se správně modlit?

Přátelství: Když je kamarád v nouzi

Těžké okamžiky se nevyhýbají nikomu z nás, ať už to jsou problémy ve škole, v rodině nebo s přáteli. Co když se do podobné situace dostane tvoje kamarádka? Někdy bývá těžké přijít na to, jak zarmoucenému člověku pomoct, potěšit ho a zvednout mu náladu. Nabízíme pár rad, jak tuto situaci zvládnout.

 

Co dalšího si přečtete? Jak se zbavit závislosti na mobilním telefonu, dozvíte se, na co se v září těší učitelé, přečtete si příběhy a  společně ochutnáme plody podzimu a něco dobrého si z nich uvaříme a dozvíte se, proč je září zajímavý měsíc, který je dobré prožít naplno.

 

Příjemné čtení přeje redakce časopisu IN! Dívčí svět

www.in.cz