Co vás čeká v březnovém čísle časopisu IN?

Rozhovor

Netradiční rozhovor s fotografkou Markétou Novákovou, která vystudovala grafiku a výtvarnictví a dokončila studium dějin umění. Ale to není to nejzajímavější. Dělá totiž fotografie, které jsou snem každé romantické duše. Fotí nejen zajímavá místa, zajímavé lidi, ale i zajímavá zvířata, a to vše, v jediném okamžiku. Její fotografie opravdu chytí za duši.

Duchovní téma

Půst jako projev lásky. Zkusili jste se někdy postit tak, aby to druhému vyvolalo na tváři úsměv?  Náš půst není od toho, aby druzí snášeli naši podrážděnosti a špatné nálady. Když se modlíme, máme  k pěkným slovům modlitby přidat také nějakou oběť (sebezápor, dobrý skutek), která nás cosi stojí, která udělá druhému radost. Nad  trochu jiným pojetím postu se zamýšlí  pan arcibiskup Jan Graubner.

Přátelství a odpuštění

V čem vlastně spočívá odpuštění? Odpustit neznamená zapomenout, dělat, že se nic nestalo. Odpustit znamená přiznat, že nás něco bolí, že to, co se stalo, nebylo v pořádku, že někdo se vůči nám provinil, ale zároveň to znamená dát šanci provinilci věc napravit, uvěřit, že i on jako člověk má své dobré stránky. A jak se učit odpouštět se dozvíte v březnovém Inkognitu.

Tvoření

Taky rádi čtete? Máte oblíbený diář, zápisník nebo knížku, kterou nosíte pořád v batohu?  Bojíte se, aby se vám nezničila. Dejte své oblíbené knize nový  zaručeně originální obal. Pojďte si ho s námi vyrobit.

Zajímavosti o komunikaci

Jsme tvorové společenští. A jako takoví komunikujeme úplně pořád, i když zrovna nic neříkáme. Mluví za nás totiž naše tělo. A to, co řekne (většinou bez našeho vědomí), bývá mnohem důležitější, než to, co se snažíme říct ústy. Dočtete se o tom, že není úsměv jako úsměv, jak se na nás projevuje únava a jak se chováme, když jsme nejistí. A také to, že nikdo z nás nejde úplně zaškatulkovat.

Internet

Iternet. Můžeme na něm najít spoustu užitečných informací, můžeme se u něj pobavit a můžeme se jím nechat i zmanipulovat. To když bereme všechno, co na síti najdeme, jako pravdu. Je třeba trocha trpělivosti a také jistého nadhledu, abychom dokázali informace správně rozlišit.. Na co si dát pozor, jak hledat informace  a co rozhodně nedělat, vám nabízí náš článek.

 

A to není zdaleka všechno: Zjistíte, zda dokážete zachránit člověka v krizové situaci, můžete se zamyslet nad tím, co děláme ve svém životě správně a co vylepšit, proč se modlit růženec a v čem má tato modlitba své kouzlo, při šálku čaje se začíst do básně a jako každý měsíc  si s námi můžete zasoutěžit, tentokrát o  knížku plnou příběhů.

 

Krásný březnový čas vám přeje redakce.