- Matka chudých
Život Matky Terezy z Kalkaty (Renzo Allegri)
Vydalo Karmelitánské nakladatelství
Jedním z nejryzejších, nejvíce otcovských a nejlaskavějších vtělených Božích slov v naší době podvodníků a zlodějů, nových zákoníků a farizeů, falešných proroků a mudrců, kteří si činí nárok na Pravdu, je nepochybně Matka Tereza z Kalkaty, kterou nám v tomto mistrovském životopise přibližuje Renzo Allegri. Jako by Matka Tereza stála vedle nás, vidíme ji před sebou jako básnířku, řeholnici, pokornou samaritánku a ženu, jež s námi odvážně podstupuje celou naši pouť a má tolik ráda naše duše. Ale milosrdně má ráda také naše ubohé, a přece tak podivuhodné tělo, takže chápe, jak je potřebné a dobré pomáhat umírajícím, být nám nablízku, když se blíží naše poslední vydechnutí, a vážit si ho jako drahocenné mince, kterou může dát Bohu.

- O Matce Tereze s Danou Němcovou
Matka Tereza s Danou Němcovou
Vydalo Karmelitánské nakladatelství
Další kniha z inspirativní edice "S někým o tématu".
Jaký je smysl našeho života? Matka Tereza se svými sestrami si svobodně zvolila: vidět Krista a sloužit mu v jeho chudých. Tato logika je především plně ve shodě s evangeliem, v jehož světle je světský „rozum“ pouhou bludičkou. Také moje milovaná světice, filozofka Edita Steinová, obdařená velikým intelektem, dala přednost dobrotě srdce a službě jediné Pravdě před všemi pravdami moudrých filozofů a před světským uplatněním vlastního mimořádného nadání. Každý z nás, má-li mít jeho život smysl stojí před svobodnou volbou, jakou cestou se dát. Jsou cesty jedinečné, byť by byly inspirovány následováním nějakého vzoru. Od mládí mne děsily cesty udusané davem, masami, které vypadaly zdánlivě bezpečně. Vedly totiž pohodlně a někdy i s jásotem pod tribuny tyranů, k podpisům rezolucí odsuzujících druhé /dokonce až k smrti/, k jisté kariéře, která byla odměnou za ztrátu vlastní tváře... (Dana Němcová)

- Matka Tereza – myšlenky na každý den
Vydalo nakladatelství Nové Město
Již třetí vydání myšlenek Matky Terezy... Tato kniha získala velikou oblibu u čtenářů, zejména u těch, kteří hledají krátké zamyšlení pro denní rozjímání. Velikost „Matky chudých“ spočívá v její jednoduchosti a přímočarosti, v její neochvějné víře a obětavé lásce.


Další knihy:
- Matka Tereza a bratr Roger z Taizé: Marie matka smíření. Cesta 1991.
- Myšlenky osobností, Matka Tereza, Nové Město
- Růženec s Matkou Terezou. Karmelitánské nakladatelství 1997
- Navin Chawala: Matka Tereza, Pragma 1998
- Anne Sebba: Matka Tereza. Euromedia Group 2000 – Knižní klub