Komunitní centrum sv. Prokopa v Nových Butovicích zve na kurzy Alfa, které se konají v termínech 24.9. - 10.12. (večerní kurz, od 19 do 21), nebo 19.9. - 5.12. (dopolední kurz), vždy jednou týdně. Kurzy Alfa jsou otevřené zvláště pro ty, kteří chtějí poznat křesťanství nebo hledají smysl života.


Alfa je dvanáctitýdenní cyklus setkání, který má dlouholetou tradici (od r. 1980). Jedná se o kurz rozšířený po celém světě: v současné době se koná přibližně 35.500 kurzů v 163 zemích. Tyto kurzy jsou primárně určeny pro ty, kteří chtějí poznat křesťanství nebo hledají smysl života. Každé setkání začíná společným jídlem, které dává účastníkům kurzu příležitost vzájemně se seznámit. Následuje pásmo rytmických křesťanských písní, které naladí účastníky na následující promluvu.
Tématem promluvy může být například:

* Kdo je to Ježíš
* Proč Ježíš zemřel
* Jak získat víru
* Proč a jak se modlit
* Proč a jak číst Bibli
* Jak nás Bůh vede?
* Kdo je to svatý Duch?
* Jak odolat zlému
* Uzdravuje Bůh i dnes
* A co církev

Na promluvu navazuje diskuse ve skupinkách. Cílem je otevřeně klást otázky a diskutovat téma večera. Osvědčené kurzy Alfa dokazují, že křesťanství je možné poznat uvolněně i s humorem a přitom získat také nové přátele.

V Praze se tento kurz bude konat i v Komunitním centru sv. Prokopa v Nových Butovicích, a to od 24.9. do 10.12. (večerní kurz, od 19 do 21), nebo od 19.9. do 5.12. (dopolední kurz, především pro maminky s dětmi, hlídání dětí zajištěno, od 9.45 do 12.00). Chcete-li získat další informace, anebo se přihlásit, napište e-mail na adresu: scarano@vira.cz.

Další informace získáte na adrese www.kurzyalfa.cz