Web www.vira.cz byl nominovan do druhého kola v soutěži o nejzajímavější a nejprospěšnější projekty a služby na českém Internetu.

Soutěž "Křišťálová Lupa 2006" pořádá zpravodajský server o českém Internetu Lupa.cz. Hlasování je rozděleno do několika kategorií. (Web www.vira.cz je nominován v kategorii "Specializované zpravodajství".)

Během září proběhla nominační fáze, ve které internetová veřejnost zasílala své tipy do 11 kategorií. Z nich pořadatelé soutěže vybrali vždy pět nejčastěji nominovaných, ze kterých nyní můžete až do konce října vybírat ve finálním hlasování.

Společně s anketou bude uspořádána také odborná konference Czech Internet Forum 2006, mapující aktuální stav českého Internetu z různých úhlů pohledu. Své názory zde přednesou a zkonfrontují odborníci z prostředí telekomunikací, poskytovatelů obsahu, státní správy i vědecké oblasti.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny za přítomnosti zástupců všech nominovaných projektů a dalších čestných hostů 23. listopadu 2006 na slavnostním večeru po skončení odborné konference Czech Internet Forum 2006 a rovněž budou zveřejněny na stránkách serveru Lupa.cz.


Prosíme, hlasujte
pro náš web v soutěži
o nejlepší projekty
českého Internetu za rok 2006!
(Server vira.cz
se nachází v kategorii
"Specializované zpravodajství").



Info o www.vira.cz

WWW.VIRA.CZ je internetovým informačním zdrojem o víře a života z víry. Posláním tohoto webu je nabízet různé pohledy na víru a život z ní. Web vira.cz provozuje Arcibiskupství pražské / Pastorační středisko.

Krátce z historie: K internetu se Pastorační středisko připojilo na svátek sv. Vojtěcha 23.4. 1998 a stránky www.vira.cz byly spuštěny na letnice téhož roku 1.6.1998. Web se zvolna plnil různými tématy víry tak, že si vysloužil podtitul „abeceda víry na internetu“.
Během několika prvních měsíců se zároveň stal nejnavštěvovanějším náboženským webem v ČR a tuto pozici si zachoval.

Více info o webu naleznete zde.