Web vira.cz se zařadil mezi nejzajímavější a nejprospěšnější projekty a služby českého Internetu v soutěži Křišťálová Lupa 2006 - Cena českého Internetu.

Cílem této čtenářské ankety
je ocenění nejzajímavějších
a nejprospěšnějších projektů
a služeb českého Internetu.
Anketu pořádá zpravodajský server o českém Internetu Lupa.cz.



Průběh hlasování

Nominační fáze byla spuštěna v září, kdy měl každý uživatel možnost až do 22. září nominovat své favority v celkem 13 kategoriích. Od 1. října následovalo hlasování, do kterého postoupilo v každé kategorii pět nejúspěšnějších. Své nominace získala i řada poměrně neznámých projektů, což je potěšující ukázka toho, že uživatelé dokáží najít kvalitní a zajímavé služby bez ohledu na míru jejich propagace.

Hlasování se zúčastnilo téměř 11 tisíc čtenářů a na základě jejich rozhodnutí byli zvoleni vítězové jednotlivých kategorií. Tomuto postupu se vymykaly pouze dvě kategorie: Projekt roku a Anticena, u kterých o pořadí rozhodovala odborná porota.

Web www.vira.cz byl nominován mezi pět nejúspěšnějších v kategorii "Specializované zpravodajství" s těmito dalšími projekty:
Rodina.cz, Hoax.cz, Moje-rodina.cz, Běhej.com. Definitivním vítězem této kategorie se nakonec stal web www.rodina.cz - každodenník o dětech a rodičích. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen se uskutečnilo ve čtvrtek 23.11. večer v restauraci Mánes na pražském Masarykově nábřeží.



Za redakci webu www.vira.cz děkujeme všem,
kteří pro tento projekt hlasovali.