V prosinci vychází nové číslo časopisu Rodinný život. Je v něm věnováno více pozornosti tématu rodinných financí. Přináší rozhovor s lépe i hůře situovanými rodinami o jejich vztahu k penězům, domácímu hospodaření i výchově dětí v materiálních otázkách. Článek „Dobrá, koupím ti to, ať mám od tebe pokoj!“ se věnuje tomu, jak odmítat úpěnlivým i zuřivým žádostem dětí v obchodě. Ke slovu se dostává i biblický pohled na majetek a téma finančních příspěvků věřících na chod Církve.

V rubrice Vztahy se hlouběji rozebírá případ manželského vztahu, kde je žena věčně nespokojená.

Rodiče školáků se dozví, jak si uspořádat všední školní den, jak dětem pomoci se školní přípravou a jak dítě motivovat.
Příspěvek katechetky se zaměřuje na využití symbolu světla při katechezi dětí. K duchovnímu životu povzbuzuje rozjímání o sv. Rodině. Popis metody práce s biblí nazvané Vidět-slyšet-jednat může obohatit setkání společenství.

V časopise nechybí křížovka, soutěž pro děti, nabídka pěkných knih ani informace o akcích pro rodiny.

Rodinný život je časopis určený křesťanským rodinám – manželům, rodičům, ale také vychovatelům, prarodičům, snoubencům, učitelům a vůbec všem, kteří se dostávají s rodinami do kontaktu. Vychází 5x ročně a celoroční předplatné (včetně poštovného) činí 150,- Kč. Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 771 01 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodina@arcibol.cz