Kurz Alfa dává příležitost:

• prozkoumat současné moderní a praktické křesťanství
• v prostředí klidné, přátelské a nenátlakové atmosféry
• uvolněně, s humorem, nezávazně
• večer začíná neformální večeří
• můžete přijít jen na jeden večer a pouze pozorovat
• kurz Alfa tvoří cyklus 12 samostatných přednášek (s videoprojekcí, nebo s řečníkem)



Co se na kurzech Alfa děje?

Každé setkání začíná společnou večeří, která dává účastníkům kurzu příležitost vzájemně se seznámit. Po promluvě je příležitost setkat se v malých skupinkách. Cílem je probírat téma večera, klást otázky a vyjadřovat různé názory.

Probírají se postupně tato témata: Kdo je Ježíš? Proč Ježíš zemřel? Proč a jak bych měl číst Bibli? Proč a jak se modlit? Kdo je Duch svatý? Jak nás Bůh vede? Jak mohu přemáhat zlo? Proč bychom měli o Bohu mluvit s ostatními? Uzdravuje Bůh i dnes? A co církev?
Naslouchej, získej informace, diskutuj a objevuj. A zeptat se můžeš na cokoli. Alfa je místem, kde není žádná otázka pokládána za nemístnou ani nevhodnou nebo zaujatou.



Pro koho je Alfa?

Alfa je pro každého,
- kdo hledá smysl života,
- kdo hledá odpovědi na nejdůležitější otázky lidské existence
- kdo chce poznat křesťanství

Pokud vy sami spadáte do některé z těchto skupin, pak se můžete přihlásit (anebo můžete pozvat někoho, kdo by mohl být potencionálním zájemcem).



Kde právě kurz probíhá?

V Komunitním centru sv. Prokopa (V Hůrkách 1292/8, Praha – Nové Butovice)



Kdy?

Večerní kurz: od 20. 3. do 5. 6. vždy v pondělí od 19 do 21,45 hod. Přihlásit se můžete u vedoucího kurzu Angela Scarana na tel. 251 618 893 nebo 777 739 612, scarano@atlas.cz
Dopolední kurz (i pro maminky s dětmi, hlídání dětí zajištěno): od 22. března do 3. června vždy ve středu od 9,45 do 12 hod. Přihlásit se můžete u Marie Průchové, tel: 251 613 969, 251 610 850 nebo mailem: knihovna@centrumbutovice.cz.



Další odkazy

Svědectví účastníků Alfy
fotografie z minulých kurzů
www.kurzyalfa.cz