Už v polistopadových dobách jsme věděli, že vyspravit naši nemocnou společnost potrvá, ale zároveň jsme hluboce věřili, že za pár dlouhých, skromných a trpělivých let se to prostě podaří. Oplývali jsme entuziasmem, nadějí a řada z nás investovala spoustu času a energie do mnoha věcí. Dnes nás netěší vývoj posledních let a často se o nás pokouší zklamání. Našemu pozitivnímu vidění jakoby docházel dech. Zase nám leckde vládnou dobře usalašení nepoctivci, ti, jimž jde jenom o peníze a o vlastní prospěch. Zase se tolik lže a krade. Jeden druhému nevěříme a pořekadlo „s poctivostí nejdál dojdeš“ u nás prostě opět neplatí. A prosadit dobré věci je znovu nesmírně těžké.

Přesto nás život tu a tam překvapí dobrou vůlí těch, s nimiž se potkáváme. Na ulici, v tramvaji, u sousedů, v nemocnici, na úřadě, ve škole nebo dokonce v zaměstnání. Čas od času nás dostihne druhá tvář reality. Lidé jsou ochotní, pomohou, dají víc než musí, a naprosto nezištně. Jejich nadstandardní přístup - dobrá vůle- zasahuje do mnoha příběhů, složitých situací a osudů, a často mění jejich směr. A právě takové, mnohdy opomíjené pozitivní příklady současnosti, i jejich protagonisty bude hledat a představovat nová dokumentární řada Redakce náboženského vysílání DOBRÁ VŮLE. V dramaturgii Lenky Svobodové a za režijní spolupráce Yvony Žertové se s reálnými hrdiny dnešních dnů můžete potkávat každý sobotní podvečer na stanici český rozhlas 2 Praha. První díl Ke střeše nad hlavou - příběh Marie Černé, bývalé manželky k doživotnímu trestu odsouzeného Ludvíka Černého a jejich syna Daniela si můžete poslechnout už v sobotu 5. ledna.

Dobrá vůle každou sobotu od 17:30 do 18:00, vysílá Český rozhlas 2 Praha,



Dobrá vůle v lednu:

5.1. 2008 Dobrá vůle, dokumentární řada Redakce náboženského vysílání
Ke střeše nad hlavou
Příběh Marie Černé, bývalé manželky, k doživotnímu trestu odsouzeného Ludvíka Černého a jejich syna Daniela.Pořad připravila Lenka Svobodová.
Režie Yvona Žertová.



12.1. 2008 Dobrá vůle, dokumentární řada Redakce náboženského vysílání
Humanita a celebrita
Dokument, věnovaný Humanistickému hnutí, s nímž na podpoře vzdělávání dětí v Africe spolupracuje také Miss České republiky z roku 1999 a topmodelka a vzděláním antropoložka Helena Houdová, připravila Alena Zemančíková.
Dramaturgie Lenka Svobodová, režie Yvona Žertová.


19.1. 2008 Dobrá vůle, dokumentární řada Redakce náboženského vysílání
Těm, kterým často nebývá pomoci
Pro závislé na civilizačních jedech je víra předpoklad možného uzdravení.O tom vypovídají zkušenosti dobrovolnického SDRUŽENÍ TEEN CHALLENGE při Církvi metodistické, které působí v Klabavě u Plzně.
Pořad připravil Ondřej Vaculík. Dramaturgie Lenka Svobodová, režie Yvona Žertová.



27.1. 2008 Dobrá vůle, dokumentární řada Redakce náboženského vysílání
Firma rodině přátelská
Jak kloubit rodinný život s pracovním vytížením? Může být rodič, zejména matka, malých dětí pro podnik přínosem? Nebo jsou děti zaměstnanců a péče o ně pro zaměstnavatele především komplikací a rizikem? Na tyto otázky se snaží odpovědět dokument Lenka Svobodové. Režijní spolupráce Yvona Žertová.