Dovolujeme si Vás upozornit na část obsahu nejnovějšího čísla časopisu Rodinný život, které je zaměřené na otcovství. V rozhovorech se k dnešní situaci otců postupně vyjadřuje otec rodiny, psycholog, diecézní kněz, i vojenský kaplan. Čtenář se také dozví více o průběhu víkendů pro muže a o iniciativě Chlapská cesta. Desatero otce je modifikací biblického desatera pro "pro ty, kteří se stali, stávají nebo chtějí stát otci, ať v duchovním či fyzickém smyslu". Walter Trobisch se zamýšlí nad tím, jak by měl vypadat otcovský muž. A mnoho dalšího.

V pravidelné rubrice Výchova se mimo jiné dozvíte, jak hodnotit výtvarný talent dítěte. Článek První slova dítěte přináší podněty k rozvoji slovní zásoby u batolete.

Na povzbuzení náboženské výchovy uveřejňujeme náměty katechetky k rozvoji víry o prázdninách. Stať Je v rodině kněz? se zaměřuje na poslání manžela a otce v duchovním růstu rodiny.

Přikládáme také ilustrativní úryvek z časopisu na téma otcovství od W. Trobische


-------------------------------------------------


Časopis Rodinný život vydává Centrum pro rodinný život při arcibiskupství olomouckém. Jedná se o časopis určený křesťanským rodinám - manželům, rodičům, ale také vychovatelům, prarodičům, snoubencům, kněžím a vůbec všem, kteří se dostávají s rodinami do kontaktu. Obsahuje články týkající se výchovy, partnerských vztahů, duchovního života rodiny, náboženské výchovy dětí, programů a akcí pro rodiny, seniory, neúplné rodiny apod.


---------------------------------------------------


V případě vaší potřeby získat ukázkové číslo nebo předplatné se můžete obrátit na adresu:

Centrum pro rodinný život
Biskupské nám. 2
771 01 Olomouc
tel.: 068/5500250
e-mail: rodina@arcibol.cz

Ukázky z dřívějších čísel a upoutávky na ně si můžete také předčíst na naší internetové stránce.


Za celou redakci zdraví
Mgr. Petra Feglerová
Marcela Řezníčková