Červnové číslo časopisu Rodinný život je částečně věnované volnému času rodiny. K tématu se vztahují humorně laděné příběhy o prožívání neděle a dovolené, inspirované skutečným životem. V článku Umíme odpočívat? se psycholog zamýšlí nad tím, jak odpočívají děti, dospělí a senioři, a co nám v odpočinku brání. Taková normální rodinka je víkendová hra pro rodiny, kterou si můžete zorganizovat třeba na dovolené s více rodinami.

V rubrice Vztahy uveřejňujeme stať "Konflikty - brána k intimitě", ve které se autor na praktických příkladech snaží ukázat, jak dobře využít hádky k prohlubování partnerského vztahu. Pojednání Když děti odlétají z hnízda se vztahuje na obtížné období odchodu dětí z domu a přichází s nápady, jak tuto dobu přežít a jak se na ni dobře připravit.

Rodiče leváků mohou najít v časopise informace o odlišném fungování jejich dětí při jednotlivých činnostech, a to v článku Leváci a jejich výchova. Katechetka Eva Muroňová hledá v prázdninovém tématu cesty podněty pro rozvoj víry dítěte. V časopise také najdete další metodu biblické katecheze pro práci s Písmem v rodině či ve společenství - tentokrát je to Metoda sedmi kroků. Začínáme nový seriál o rodinném životě našich světců. V prvním díle představujeme rodinné prostředí sv. Jana Bosca.

Ani v tomto čísle nechybí nabídky akcí pro rodiny, osamělé matky, snoubence či seniory. Přinášíme také nabídku nových knih a zajímavých webových stránek, které se vztahují k rodinnému životu.

Rodinný život je určený křesťanským rodinám - manželům, rodičům, ale také vychovatelům, prarodičům, snoubencům, učitelům, kněžím a vůbec všem, kteří se dostávají s rodinami do kontaktu. Obsahuje články týkající se výchovy dětí a dospívajících, partnerských vztahů, duchovního života rodiny, náboženské výchovy dětí, problematiky seniorů i neúplných rodin.

Časopis Rodinný život
- vychází 5x ročně
- celoroční předplatné (včetně poštovného) činí 150,- Kč
- předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese:

Centrum pro rodinný život,
Biskupské nám. 2,
771 01 Olomouc,

tel.: 587 405 250,
e-mail: rodina@arcibol.cz
web: http://www.ado.cz/c_rod.htm#casop