V předvečer svátku (27.9.) proběhne v bazilice sv. Václava slavnostní Svatováclavský koncert a nešpory, který bude zakončen v kryptě sv. Kosmy a Damiána. Účinkují Schola Benedicta a Graffovo kvarteto.

Hlavním bodem programu národní pouti bude mše sv. na Mariánském náměstí v den slavnosti 28.9. v 10.00 hodin, jejímž hlavním celebrantem bude pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, koncelebrovat spolu s ním budou biskupové českých a moravských diecézí. Přímý přenos mše sv. ze Staré Boleslavi bude vysílat Česká televize.

Stejně jako v minulém roce bude na letošní svatováclavské pouti k dispozici služba – e-mailový nebo telefonický kontakt s knězem. Kdo chce reagovat na přenos bohoslužby 28.9.2006 v 10.00 hodin nebo mluvit s knězem, může po skončení přenosu telefonovat na čísla 603 164 449 nebo 602 379 861 nebo poslat e-mail na adresu boleslav2006@seznam.cz
U telefonních aparátů zasednou: P. Stanislav Přibyl, CSsR a P. Vladimír Málek.

IV. ročník obnovené velké celonárodní pouti k hlavnímu světci českého národa sv. Václavu bude stejně jaké minulé roky doprovázena řadou akcí a bohatým programem.

Národní svatováclavskou pouť pořádá Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, Česká biskupská konference, Arcibiskupství pražské, Kapitula sv. Kosmy a Damiána a Pallotini, Společnost katolického apoštolátu (pallotini) ve Staré Boleslavi.


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
- Informace o pouti
- Stránky Národní svatováclavské pouti