Čtyřdenní akce

Katolickou charismatickou konferenci organizuje v České republice od roku 1989 hnutí Katolické charismatické obnovy. Jedná se o čtyřdenní akci duchovně formačního charakteru, určenou pro členy a sympatizanty hnutí Obnovy, ale i pro křesťany jakékoli spirituality i pro tzv. hledající.

Za účelem duchovního i lidského povzbuzení a hlubší křesťanské formace se zde setkávají dva až tři tisíce křesťanů z celé ČR (katolických laiků, rodin, kněží, řeholníků i křesťanů jiných církví), přičemž zájem o konferenci každoročně vzrůstá.



O děti je postaráno

Nedílnou součástí programu bývá „dětská konference“, proto konferenci navštěvuje stále více rodin s dětmi, které by se těžko mohly účastnit klasických exercicií.



I kulturní a společenský rozměr

K dění na konferenci patří i kulturní vyžití – divadelní představení, koncerty apod. Lze ji v neposlední řadě také příjemně spojit s poznáváním pamětihodností a krás města, které konferenci přijme.



Letos v Brně v moderním pavilonu na výstavišti

Letošní 18. ročník katolické charismatické konference se uskuteční v termínu 25. - 29.7.2007 poprvé v moravské metropoli - Brně. Hlavní program proběhne v moderním pavilonu F na brněnském výstavišti BVV.



Přednášející

Záštitu nad konferencí převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle a také hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek.
Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby.

Pozvání na konferenci přijali letos tito přednášející:
Archimandrita Sergiusz Gajek, misionář a apoštolský vikář řeckokatolické církve pro Bělorusko,
P. Vojtěch Kodet,
sestra Veronika Barátová z komunity Blahoslavenství,
P. Michael Slavík,
Kateřina Lachmanová,
P. Tomáš Holub,
PhDr. Josef Zeman,
Petr Hejl z diakonie Betlém,
P. Angelo Scarano
a další.


Podrobné informace a přihlášky

Podrobné informace k organizaci a programu, včetně elektronické přihlášky, najdete na internetu na webu Katolické charismatické obnovy www.cho.cz.

Mediálním partnerem Katolické charismatické konference 2007 je web vira.cz.