Pro mnoho lidí mimo církev znamená pojem křesťanská hudba jen jakési synonymum pro každonedělní varhanní preludia v kostele s doprovodem zpěvu babiček. Pro nás věřící a lidi pohybující se v křesťanských kruzích však znamená cosi jiného. Kromě zpěvu a instrumentací vnímáme tento hudební styl jako možnost přiblížení se k Bohu.

Je však nutno říct, že tak jako dnes člověk přivádí do různých odvětví života nové zkušenosti a poznatky, tak i moderní křesťanská hudba nezaostává za vývojem současné hudební scény. Přesvědčit jste se o tom mohli loni v říjnu na prvním ročníku Festivalu pod věží. Divácké ohlasy na něj byly natolik povzbuzující a inspirující, že se organizátoři, pocházející z řad dobrovolných pracovníků Salesiánského klubu mládeže Zlín, pustili do zajištění druhého ročníku.

Festival pod věží 2005 se bude konat v sobotu 1. října od 14 hodin na otevřeném pódiu před kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů na Jižních Svazích ve Zlíně. V rockově, folkově a jinak laděných stylech vystoupí známé i méně známé skupiny z České a Slovenské republiky. Jsou to: Bétel, Donatio, Jiný rytmus, Kapucíni a Stanley, Naveky amen, Oremus, P. O. Z., Saleziáni a dvě uskupení ze Zlína – OSN (Opravdový skautský nářez) a Třetí poločas (působící při salesiánském středisku). Vyvrcholením festivalového programu bude ve 20:45 jeden z mála letošních koncertů skupiny Učedníci.

V neděli v 10:00 bude sloužena v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů mše svatá za aktivní účasti účinkujících.

Přijďte se sami přesvědčit, o čem je moderní křesťanská hudba, a můžete strávit příjemné odpoledne a večer. Vstupné na odpolední i večerní program Festivalu pod věží 2005 je dobrovolné.

Srdečně vás zvou pořadatelé festivalu.

Další informace můžete získat na webu Festivalu pod věží.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. K jeho realizaci bylo využito prostředků fondu mikroprojektů spravovaného regionem Bílé Karpaty.