Možná byste byli překvapení, co všechno dnes chtějí říci ženy ženám. Na začátku století, o kterém se říká, že bude ženám přát, se ale jakoby vytrácí čas určený k tomu, aby si zkušenosti, radosti i bolesti navzájem svěřily. Renatu Bělunkovou a Kateřinu Rózsovou z Radia Proglas před časem napadlo, že by stálo za to některé z postřehů i rad zaznamenat - v roce 2005 tak vznikl rozhlasový seriál "Co chtějí říci ženy ženám aneb Zdánlivě obyčejné životy skrývají neobyčejné poklady".

Série portrétů žen různého věku a osudu odhalila, že lze být odvážné, statečné, sebevědomé a zároveň „pro rodinu“, milující a milované. Autorky hovořily s rozmanitými ženami o jejich kořenech, víře, rodině, vztazích a profesi; protagonistky příběhů nechávaly při setkáních nahlédnout do svého vnitřního světa.

Od příštího týdne budete mít možnost najít portréty z tohoto seriálu v textové podobě na www.vira.cz. Jako první přineseme rozhovor s Marcelou Řezníčkovou, do jejíhož života osudově zasáhla autonehoda a ona zůstala v 29 letech sama se dvěma dětmi. Dnes pracuje v Centru pro rodinný život v Olomouci a pomáhá osamělým maminkám.