Arcibiskupství pražské spouští 17. května 2007, na slavnost Nanebevstoupení Páně, nové webové stránky na adrese www.apha.cz. Nové stránky poslouží k lepší informovanosti široké veřejnosti o činnosti Arcibiskupství pražského. Návštěvníci webu zde najdou historii, novinky, plánované události, fotogalerie, přehledy bohoslužeb, kontakty a další důležité textové i obrazové informace.

Současně se spuštěním nových stránek zprovoznilo Arcibiskupství pražské i stránky některých svých odborů a středisek na adresách skolstvi.apha.cz (Odbor církevního školství), ps.apha.cz (Pastorační středisko), adks.apha.cz (Katechetické středisko), cpr.apha.cz (Centrum pro rodinu), stavebni.apha.cz (Stavební odbor), misie.apha.cz (Misijní centrum) a ics.apha.cz (Církevní soud). Tyto weby slouží k poskytnutí detailnějších informací ze specifických oblastí, ve kterých Arcibiskupství pracuje – z oblasti vzdělávání, pastorační činnosti, péče o rodiny, i správy kulturního dědictví, zvláště kostelů a dalších kulturních památek. Dále vznikla privátní zóna webu (in.apha.cz) pro zaměstnance.

Samozřejmostí je RSS, či možnost odebírat e-mailový zpravodaj, který každý den shrnuje nové články do e-mailu.

To vše je možné díky aktivitě mnoha web-redaktorů z řad pracovníků Arcibiskupství, kteří stránky pečlivě plnili a plní prakticky non-stop. Činí tak prostřednictvím redakčního systému Vizus CMS, který správu webu v reálném čase umožňuje. Stále probíhá aktualizace těchto stránek a jejich další rozvoj. Jsme přesvědčeni, že stránky www.apha.cz přispějí k prohloubení informovanosti o poslání a aktivitách Arcibiskupství pražského v České republice i v zahraničí.

Arcibiskupství pražské sdružuje 247 farností ve 14ti vikariátech. Pražským arcibiskupem je Miloslav kardinál Vlk, pomocnými biskupy Mons. Václav Malý a Mons. Karel Herbst, SDB, emeritní biskupem je Mons. Jaroslav Škarvada. Centrem arcidiecéze je katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze, patrony arcidiecéze jsou sv. Vojtěch, sv. Václav, sv. Jan Nepomucký. Biskupství bylo založeno v roce 973, v roce 1344 povýšil papež Klement VI. pražské biskupství na arcibiskupství.

Nové webové stránky po technické stránce zrealizovala firma Vizus.




Arcibiskupství pražské,
Hradčanské nám. 56/16,
119 02 Praha 1
e-mail: ptacek@knez.cz